«Farmen kjendis»:

Broren døde: - Gråt og sørget

Kjersti Grini forteller om sitt livs verste mareritt.

STOR SORG: Kjersti Grini forteller nå for første gang om tapet av broren Bent, som døde i en trafikkulykke for noen år siden. Foto: Morten Eik / Se og Hør
STOR SORG: Kjersti Grini forteller nå for første gang om tapet av broren Bent, som døde i en trafikkulykke for noen år siden. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere håndballspiller Kjersti Grini (50) har denne vinteren vært en av årets «Farmen kjendis'» mest omtalte konkurrenter. Hun kom langt i konkurransen, men måtte forlate gården i finaleuken sammen med to andre deltakere.

STYGT SKADD: Under «Farmen Kjendis» aller siste ordinære tvekamp denne sesongen, klarte en av deltakerne å skade seg stygt etter tvekampen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

Hun har i hele perioden hatt god støtte fra barna og resten av familien hjemme på Gjøvik. En person, hennes kanskje største støttespiller, mangler likevel. Nå forteller hun for første gang om broren Bent, som brutalt ble revet vekk i en trafikkulykke for bare noen få år siden.

- Han var alltid støttende og happy på mine vegne, og ble den store klippen i livet mitt, fra barndommen og helt ut, forteller hun åpenhjertig til Se og Hør.

Les hele intervjuet om sorgen og den vonde tiden etterpå her, på Se og Hør Pluss.

Mistet seg selv

Dette er første gang den tidligere håndballspilleren forteller om den forferdelige opplevelsen i 2018.

Kjersti og storebroren Bent Erik hadde et tett forhold gjennom hele oppveksten, og ble enda bedre venner som voksne. De snakket sammen ofte, og støttet hverandre i livets tøffe opp- og nedturer.

SKUFFA: Allerede i første episode av «Farmen kjendis» ble det tårer da Kjersti Grini kommenterte hvordan kua så ut. Reporter: Bjørn Ekker/ Thea Hope. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Bent skulle hjem til leiligheten på Sørenga i Oslo, og gikk av bussen noen hundre meter hjemmefra. Han kom seg aldri hjem til samboeren. På vei over gaten ble han påkjørt, og døde av skadene.

Ulykken som kostet storebroren livet har vært en stor belastning for henne.

- Jeg kommer først raskt tilbake i jobb, og jeg vet jo intellektuelt sett at livet går videre. Men jeg får det likevel ikke til å gå videre. Jeg gråter og sørger mye mer enn jeg klarer å fungere og jobbe. Jeg kjenner knapt glede over noe, sier Kjersti til Se og Hør om den verste perioden.

I interjuet forteller hun at de tyngste dagene nå heldigvis er tilbakelagt, og at livet som tenåringsmamma og håndballtrener for sønnens lag gir masse energi.

- Dagene er omsider lysere og bedre, sier hun i dag.

Kjersti åpner seg videre om det spesielle forholdet, sorgen og brorens store hemmelighet i resten av intervjuet, som kan leses her.

GÅRDSROMANSE: Det kommer i små drypp, men nå letter Isak Dreyer og Sophie Elise litt mer på hvordan forhold de egentlig fikk inne på «Farmen Kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

Tøff start på året

Som nevnt, har Grini vært en synlig profil i årets sesong av «Farmen kjendis». Det hele startet med et brak, da hun kom inn i en opphetet diskusjon om rasisme med flere av de andre deltakerne.

Hun kom i skade for å bruke «n-ordet» om en mørk ku. Det skapte sterke reaksjoner fra meddeltakerne.

Kjersti Grini selv har fortalt til Se og Hør at hun ikke mente noe vondt med det hun sa, og at hun opplevde situasjonen som ubehagelig.

- For både for meg og de som tok dette opp, egentlig. Jeg trodde lenge at reaksjonene skulle roe seg, og det gjorde det også ganske fort. Men der og da var jeg kanskje litt oppgitt over dette krenkelseshysteriet. At det snart må slutte, sier hun til Se og Hør.

Det var først da hun kom hjem at det virkelig gikk opp for 50-åringen at hun hadde sagt noe hun ikke burde sagt.

INGEN STJELING: «Farmen Kjendis» har denne uka tatt grep om tidligere stjeling på markedet. Video: Rød Løper Vis mer

- Jeg har absolutt ikke ligget våken om nettene, men da jeg kom hjem skjønte jeg hvor vanskelig dette var for datteren min Sara, som er 13 år gammel. Da ble det annerledes. Først da gikk det skikkelig opp for meg hvor krenkende det ordet oppfattes for mange unge. Spesielt innenfor ring 3, sa hun, og fortsatte:

- Det gikk opp for meg at om man bruker det ordet i dag, så krenker man dem som har slåss for å bli kvitt den benevnelsen, og som ikke har valgt den selv. Saken ble enkel for meg, det er ikke et ord jeg lenger har tenkt til å bruke, har hun uttalt.

LES OGSÅ: Raser: - Ikke akseptabelt

NØDVENDIG: Det var helt nødvendig for «Farmen Kjendis»-deltakeren å ta med dette inn på gården. Reporter: Svend Aage Madsen. Video: Tor Lindseth/ Rød Løper Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer