«Broen»-stjernens trippelmareritt

Mens Sofia Helin spilte inn krimsuksessen, ble hun utsatt for både innbrudd, mordbrann - og en ekte seriemorder.

DRAMATISK: Det er ikke bare i TV-serien Broen at Sofia Helin opplever dramatikk som politietterforsker Saga Norén. Under innspillingen av første sesong i 2010 opplevde hun selv dramatikk på privaten. Foto: Stella Pictures
DRAMATISK: Det er ikke bare i TV-serien Broen at Sofia Helin opplever dramatikk som politietterforsker Saga Norén. Under innspillingen av første sesong i 2010 opplevde hun selv dramatikk på privaten. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I rollen som kriminaletterforsker Saga Norén nærmer Sofia Helin (41) seg pågripelse av en ukjent seriemorder i «Broen 2».

Men under innspilling av den første sesongen - i 2010 - opplevde skuespilleren selv tre svært dramatiske og skremmende episoder.

- Det var uhyggelig. Det var som om vi trakk ondskapen over i våre egne liv, har Sofia uttalt til den danske avisen Berlingske Tidende.

SUKSESS: Sesong to av den prisbelønte TV-serien Broen er nå inne i sluttfasen - og Sofia Helin har sammen med skuespiller Kim Bodnia gjort suksess som politietterforskerne fra henholdsvis Sverige og Danmark. Foto: NRK
SUKSESS: Sesong to av den prisbelønte TV-serien Broen er nå inne i sluttfasen - og Sofia Helin har sammen med skuespiller Kim Bodnia gjort suksess som politietterforskerne fra henholdsvis Sverige og Danmark. Foto: NRK Vis mer

- Først hadde jeg innbrudd i leiligheten min. I samme periode skjøt den uhyggelige galningen løs på folk i Malmø (seriemorderen Peter Mangs, journ.amn). Og så var det en pyroman som satte fyr på hotellet i Trollhättan der vi skulle overnatte, så vi måtte flykte ut av røykfylte korridorer.
 
Overfor den svenske avisen Aftonbladet har Sofia Helin beskrevet brannen som et mordforsøk:

- Det var utrolig dramatisk og ubehagelig. Vi ble utsatt for et mordforsøk. Det var en dåre, en pyroman. De fikk tak i ham dagen etter. Vi avbrøt innspillingen og dro hjem.

I denne ukens Se og Hør kan du lese mer om Sofia Helins dramatiske barndom og like dramatiske minner fra Norge!

LES OGSÅ: Slik fikk Sofia Helin arret i ansiktet

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer