Brittany Murphy kan ha blitt forgiftet

Ny rapport sår tvil om dødsårsaken.

SEOGHØR.NO: Hollywood-skuespilleren Brittany Murphy skapte store overskrifter da hun i desember ble funnet død i dusjen i sitt Los Angeles-hjem, kun 32 år gammel.

Det ble lenge spekulert i hva dødsårsaken var, og det kom etter hvert frem at 32-åringen døde på grunn av forgiftning av reseptbelagte medisiner og lungebetennelse.

En som aldri har slått seg til ro med denne forklaringen er skuespillerens far Angelo Bertolotti. Han har hele tiden hevdet det var noe mystisk med datterens død og bestilte nylig en gjennomgang av Brittanys DNA, utført av et privat firma. Resultatet er oppsiktsvekkende og åpner for nye teorier rundt det dramatiske dødsfallet.

DET SISTE BILDET: Brittany Murphy var tilsynelatende i toppform da hun 1. desember kastet glans over premieren til filmen "Across the hall" i Beverly Hills. Foto: Stella Pictures
DET SISTE BILDET: Brittany Murphy var tilsynelatende i toppform da hun 1. desember kastet glans over premieren til filmen "Across the hall" i Beverly Hills. Foto: Stella Pictures Vis mer

Kan ha blitt forgiftet

Testen fant spor av tungmetaller i Brittanys blod, noe som kan være et tegn på at skuespilleren ble forgiftet med rottegift.

- Hvis vi eliminerer muligheten for at den avdøde på samme tid ble eksponert for flere tilfeldige tilfeller av tungmetaller, er den eneste logiske slutningen at eksponeringen kom fra en tredjeperson med kriminelle hensikter, skriver laboratoriet Carlson Company på sine hjemmesider.

Tungmetall er for eksempel vanlig i rottegift og før hun døde hadde Murphy, ifølge Contactmusic, flere symptomer som minner om forgiftning. Hun klaget på hodepine, svimmelhet og magekramper og skal ha vært desorientert, hostet og utviklet lungebetennelse.

DØDE HER: Brittany ble funnet død i sitt hus i Los Angeles i 2009.  Foto: Stella Pictures
DØDE HER: Brittany ble funnet død i sitt hus i Los Angeles i 2009. Foto: Stella Pictures Vis mer

Vil ha sannheten frem

Nå håper Bertolotti å avsløre det han mener er sannheten rundt sin datters død og tilbakevise ryktene om at hun led av spiseforstyrrelser og var avhengig av reseptbelagt medisin.

Målet er at politiet skal gjenåpne saken.

- Ondskapsfulle rykter har ødelagt Brittanys rykte. Datteren min var verken anorektisk eller narkoman. Brittany og Simon ble latterliggjort da de uttrykte frykt for at de ble overvåket. Jeg slår meg ikke til ro før sannheten rundt disse tragiske hendelsene blir fortalt, sier han til avisen The Examiner.

Ektemannen døde

Etter stjernens død gikk Murphys ektemann, Simon Monjack, ut mot ryktene om at hun døde av en overdose, samt nektet for at hun slet med spiseforstyrrelser. Det skal imidlertid ha blitt funnet flere reseptbelagte medisiner på nattbordet til den avdøde stjernen.

Fem måneder etter Murphys bortgang ble også Simon funnet død. Han skal ha dødd av de samme årsakene som Brittany. Noe som ytterligere forsterker Bertolottis mistanker.

LUNGEBETENNELSE: "Clueless"-stjernen Brittany Murphy ble bare 32 år gammel. Hun døde i 2009 av lungebetennelse med narkotikapåvirkning som medvirkende årsak. Fem måneder senere ble ektemannen Simon Monjack funnet død i det samme huset. Foto: All Over Press
LUNGEBETENNELSE: "Clueless"-stjernen Brittany Murphy ble bare 32 år gammel. Hun døde i 2009 av lungebetennelse med narkotikapåvirkning som medvirkende årsak. Fem måneder senere ble ektemannen Simon Monjack funnet død i det samme huset. Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Hollywoods mest sjokkerende dødsfall