VAR SVÆRT SYK: - Brittany var veldig syk, hun fikk ikke behandling og selvmedisineringen hennes dyttet henne over streken, skriver nettstedet TMZ. Foto: All Over Press
VAR SVÆRT SYK: - Brittany var veldig syk, hun fikk ikke behandling og selvmedisineringen hennes dyttet henne over streken, skriver nettstedet TMZ. Foto: All Over PressVis mer

Brittany døde av lungebetennelse

- Hun veide kun 52 kilo da hun døde.

SEHER.NO: Hollywood-skuespilleren Brittany Murphy skapte store overskrifter da hun i desember ble funnet død i dusjen i sitt Los Angeles-hjem, kun 32 år gammel.

Det har etter den gang blitt spekulert i hva dødsårsaken til "8 Mile"-stjernen var, men først nå er det klart at 32-åringen døde på grunn av forgiftning av reseptbelagte medisiner og lungebetennelse, skriver flere amerikanske nettsteder. Ifølge rettsmedisineren skal dødfallet ha vært tilfeldig.

Nettstedet TMZ skriver imidlertid at det i obduksjonsrapporten kommer fram at Murphys død kunne vært forhindret, og at livet hennes kunne vært reddet dersom hun hadde blitt fraktet til sykehus og fått behandling i tide.

Murphys ektemann, Simon Monjack, har etter konas død gått ut mot ryktene om at hun døde av en overdose, samt nektet for at hun slet med spiseforstyrrelser. Det skal imidlertid ha blitt funnet flere reseptbelagte medisiner på nattbordet til den avdøde stjernen.

Ifølge TMZ kommer det fram i obduksjonsrapporten at det skal ha vært snakk om medisiner for blant annet menssmerter og hostesaft. Til nettstedet forteller en kilde at medisinene var med på å forverre lungebetennelsen, som til slutt tok livet av henne.

- Med andre ord var Brittany veldig syk, hun fikk ikke behandling, og selvmedisineringen hennes dyttet henne over streken, skriver TMZ.

I tillegg sier legen Dr. Goldberger til Radaronline.com at det var kombinasjonen av sykdommen og medisinene som tok livet av Murphy.

- Det var en perfekt storm: kombinasjonen av sykdommen og bruken av reseptbelagte medisiner, og det var feilmedisineringen som førte til dødsfallet, sier legen.

Ifølge Us Magazine skal det i obduksjonsrapporten i tillegg komme fram at den 1.60 cm høye 32-åringen kun veide 52 kilo da hun døde.

- Hun var ikke verdens sunneste person, sier rettsmedisiner Craig Harvey til magasinet.

Murphy ble begravet i en privat seremoni ved Forest Lawn Memorial park i Los Angeles på julaften.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.   


LES OGSÅ: Faren ikke invitert i begravelsen