Britney Spears:

Britneys pappa: - En vits

Britney Spears' pappa snakker ut om den siste tidas uroligheter.

BEKYMRET: Fansen er bekymret for Britney Spears, og nå har hashtaggen #FreeBritney spredt seg rundt på TikTok. Vis mer
Publisert

Den siste tida har internasjonale tabloidaviser og sosiale medier vært fylt til randen av emneknaggen FreeBritney. I en årrekke har det nemlig vært knyttet store spørsmål til Britney Spears' (38) mentale helse.

Helt siden de store mediestormene i 2008, der hun blant annet gjennomgikk et svært offentlig «meltdown», har popsensasjonen vært underlagt et rettspålagt «conservatorship», som i Norge kalles vergemål.

- KLEINT: Britney Spears har over 21 millioner følgere på Instagram, der hun deler alt mulig rart fra livet sitt. Ikke alt innholdet faller i smak hos Rød Løpers programledere Kine Falch og Jonas Scheie Hammer. Video: Rød Løper Vis mer

Vergemålet har gitt Britneys far, James Spears (68), fullmakt over hennes eiendeler, samt personlige beslutninger og psykiske helse.

I første omgang var vergemålet bare ment å være midlertidig, men løsningen ble etter hvert permanent. Slik har det altså vært siden den gang.

Faren snakker ut

Det har ført til at fansen har rast mot artistens far, som de mener kontrollerer, manipulerer og utnytter dattera - og hennes mentale helse. Det hevder han selv er «en vits».

FORELDRE: Britneys far, James Spears, har det siste tiåret vært datteras verge. Nå har han sett seg lei av alle ryktene. Her avbildet med Britneys mor, Lynne Spears. Foto: NTB Scanpix
FORELDRE: Britneys far, James Spears, har det siste tiåret vært datteras verge. Nå har han sett seg lei av alle ryktene. Her avbildet med Britneys mor, Lynne Spears. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå har han nemlig sett seg lei av at «bevegelsen» peker ham ut som en skurk, og i et intervju med Page Six åpner han seg nå opp om situasjonen. Ifølge Page Six er det en svært opprørt 68-åring som snakker ut.

- Alle disse konspirasjonsteoretikerne vet ingenting. Verden har ikke peiling. Det er opp til retten i California å bestemme hva som er best for dattera mi. Det er ingen andres sak, forteller han.

Det han også lenge versert rykter om at faren skal ha utnyttet datteras suksess, og at han har stjålet deler av pengene hun tjener. Britney er nemlig en av tidenes mestselgende artister, der hun blant annet kan se tilbake på utsolgte turneer verden over og en rekke lukrative samarbeid.

Det har gitt henne en svimlende formue de fleste bare kan drømme om.

ANKLAGER: Britney Spears mener at paparazzi-fotografene tukler med bildene før publisering, slik at hun ser større ut enn hva hun er. Det er hun ikke alene om å mene. Video: Rød Løper Vis mer

- Jeg må rapportere hvert øre som blir brukt til retten hvert år. Hvordan i huleste skal jeg kunne stjele noe?, forteller han videre i intervjuet.

- Elsker dattera mi

Etter et drøyt tiår hvor James hadde ansvaret for blant annet datteras økonomi, besøk og medisinske situasjoner, ble det i september i fjor besluttet i retten at faren ikke lenger skulle være verge for noe annet enn datteras økonomi. Da var det Jodi Montgomery som tok over stafettpinnen.

Han forteller likevel til Page Six at bevegelsen har resultert i at mennesker har blitt stalket og mottatt dødstrusler, og påpeker at han ikke ønsker slike fans for dattera.

- Jeg elsker dattera mi. Jeg elsker alle barna mine. Men dette er vår sak. Det er privat, sier han.

- Frustrerende

I juli åpnet også Britneys bror Bryan Spears (43), som sjelden uttaler seg offentlig, opp om søsterens situasjon, ifølge People. Det gjorde han i podkasten «As Not Seen on TV».

Der fortalte han blant annet at når det gjelder farens jobb som verge, som til tider har vært heftig omdiskutert, at James har gjort sitt beste, til tross for situasjonen han ble satt i.

Videre fortalte 43-åringen at han snakker med søsteren konstant, og delte sine tanker om at vergemålet muligens vil bli avviklet.

- Hun har alltid ønsket å komme seg ut av det (vergemålet journ.anm.). Det er veldig frustrerende å ha. Om det er noen som kommer inn fredfullt, eller om det er noen som har en dårlig holdning, så må det være veldig frustrerende å ha noen som konstant forteller deg hva du skal gjøre. Hun har ønsket å komme seg ut av dette lenge, sa han.

Broren røpet også at Britney selv, som har vært omringet av et eget team siden hun var 15 år gammel, virkelig skal ønske å bli uavhengig.

SUPERKLUBB: Disse fire startet alle sine karrierer som barn i tv-serien «The Mickey Mouse Club». Se klipp fra Britney Spears, Christina Aguilera, Ryan Gosling og Justin Timberlakes første opptredener på tv. Vis mer

Støttet av søsteren

Også Britneys søster, «Zoey 101»-stjernen Jamie Lynn Spears (29) gikk ut og omtalte søsterens situasjon. Det gjorde hun imidlertid på Instagram, der hun tok 38-åringen i forsvar, ifølge blant andre Vulture.

Det var etter at en følger kommenterte et av innleggene hennes om mental helse, og spurte hvorfor hun ikke hadde snakket åpent om søsterens «åpenbare mentale uhelse». Det fikk 29-åringen til å se rødt.

- Du har ingen rett til å anta noe som helst om søsteren min. Og jeg har ingen rett til å snakke om HENNES helse eller personlige saker. Hun er en sterk, tøff og ustoppelig kvinne, og det er det eneste her som er åpenbart, skrev hun i sitt eget kommentarfelt.

I juli skulle det være en ny rettshøring for å bestemme hva som vil skje videre med vergemålet. Den ble imidlertid utsatt, som følge av at uønskede gjester hacket høringen, der Britney var med via Zoom, ifølge blant andre Vulture.

Britney Spears har fremdeles til gode å selv kommentere påstandene som den såkalte #FreeBritney-bevegelsen har delt i sosiale medier, ifølge USA Today.

LES OGSÅ: «Eurovision»-stjernen mistet ufødt barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer