Britney og Jamie Spears:

Britneys far: - Vil slippe vergemål

Ønsker at datteren ikke skal trenge det omstridte vergemålet.

UTTALER SEG: Jamie Spears kommer med et budskap gjennom advokaten sin. Foto: AP Photo / NTB
UTTALER SEG: Jamie Spears kommer med et budskap gjennom advokaten sin. Foto: AP Photo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en årrekke har det vært knyttet store spørsmål til Britney Spears' (39) mentale helse. 39-åringen har vært inn og ut av rehabilitering, hatt problemer i ekteskapet og levd et utagerende festliv.

Helt siden de store mediestormene i 2008, der hun blant annet gjennomgikk et svært offentlig «meltdown», har popsensasjonen vært underlagt et rettspålagt «conservatorship», som i Norge kalles vergemål.

Vergemålet har gitt Britneys far, James Spears (68), fullmakt over hennes eiendeler, samt personlige beslutninger og psykiske helse.

Vergemål

Vergemålet har vært gjenstand for sterk kritikk. Faren selv har også fått massiv kritikk for måten han tilsynelatende kontrollerer datteren på.

Nå uttaler han seg imidlertid via advokaten sin om det omstridte vergemålet.

- Jamie ønsker ingenting høyere enn at Britney ikke skal trenge et vergemål, sier Jamie Spears’ advokat Vivian Lee Thoreen til CNN, og fortsetter:

- Hvorvidt det er en slutt på vergemålet er egentlig opp til Britney. Hvis hun ønsker å avslutte vergemålet, kan hun legge inn en begjæring om det. Som enhver forelder er han ikke alltid enig når det kommer til hva Britney ønsker. Men Jamie mener at hver eneste avgjørelse han har tatt er i den beste hensikt overfor henne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer