Angrepet på Kongressen:

Britneys eksmann i Kongress-opptøyene

Var blant Trump-tilhengerne utenfor Capitol Hill onsdag kveld.

OPPTØYER: Onsdag stormet Trump-tilhengere kongressbygningen i USA. Blant de til stede var Britney Spears' eksmann, Jason Alexander. Her avbildet i 2005, året etter at han skilte seg fra Britney. Foto: Picture Perfect / REX / NTB
OPPTØYER: Onsdag stormet Trump-tilhengere kongressbygningen i USA. Blant de til stede var Britney Spears' eksmann, Jason Alexander. Her avbildet i 2005, året etter at han skilte seg fra Britney. Foto: Picture Perfect / REX / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag denne uken stormet voldelige Trump-tilhengere kongressbygningen, Capitol Hill, i USA, i et forsøk på å styrte resultatene av presidentvalget i fjor.

Hundrevis av demonstranter lagde kaos under stemmetellingen, og flere brøt barrikadene og tok seg inn i bygget. Hittil er fire erklært døde og mer enn 50 politifolk ble skadet under stormingen, som har sendt sjokkbølger gjennom den vestlige verden.

Blant menneskene som befant seg i og utenfor Kongressen har flere blitt identifisert én etter én det siste døgnet, og ett navn er nok noe sjokkerende for mange.

EKSER: Britney Spears har lagt ut en video på Instagram der hun danser til eksens låt. Nå har Justin Timberlake svart, og det setter fyr på kommentarfeltet. Vis mer

Deltok i opptøyene

I 2004 giftet poplegenden Britney Spears (39) seg med barndomsvennen Jason Alexander (38) i Las Vegas. Ekteskapet varte i 55 intense timer. Det kan imidlertid sies at de timene muligens ikke var like intense som hans siste 55 timer.

Nå pekes han nemlig ut som en av mennene som deltok i opptøyene i kongressbygningen, ifølge Insider.

Identifiseringen står han for selv, etter at han publiserte en selfie på sin egen Facebook. Der står han blant Trump-tilhengere utenfor Kongressen, med en lue med tallet «45» på. Donald Trump er USAs 45. president.

IDENTIFISERT: Alexander publiserte selv dette bildet på Facebook, der han står midt i demontrasjonen. Foto: Skjermdump Facebook
IDENTIFISERT: Alexander publiserte selv dette bildet på Facebook, der han står midt i demontrasjonen. Foto: Skjermdump Facebook Vis mer

«D.C. Millioner dukket opp», skrev han til bildet onsdag kveld norsk tid.

Utpekes som terrorist

Det er foreløpig ukjent om han faktisk deltok i den voldsomme stormingen, eller om han bare holdt seg utenfor.

BEKYMRET: Fansen er bekymret for Britney Spears, og nå har hashtaggen #FreeBritney spredt seg rundt på TikTok. Vis mer

Det som imidlertid er helt tydelig, er at han nå blir utpekt som terrorist i jakten på kuppmakerne. Instagram-kontoen «Identify Homegrown terrorists» har nemlig publisert et bilde av Britneys eks, med teksten:

«Identifisert: Jason Alexander, terrorist».

Kontoen er for øyeblikket privat, men har hele 233 000 følgere.

Han har foreløpig ikke kommentert anklagene, og det er ukjent om politiet mistenker ham for noe.

Ifølge Insider består store deler av Facebook-profilen hans av offentlige innlegg om å ikke bruke munnbind i forbindelse med pandemien, og en jobbeskrivelse der han hevder han er en «journalistresearcher hos Konspirasjonsteorier og Historie».

- KLEINT: Britney Spears har over 21 millioner følgere på Instagram, der hun deler alt mulig rart fra livet sitt. Ikke alt innholdet faller i smak hos Rød Løpers programledere Kine Falch og Jonas Scheie Hammer. Video: Rød Løper Vis mer

#FreeBritney-demonstrasjon

Som nevnt var det i 2004 at Britney og Jason ga hverandre sitt «ja» i Las Vegas. 55 timer senere ble ekteskapet annulert, og virvelvindromansen var derfor raskere over enn selveste Kim Kardashian og Kris Humphries ekteskap - som varte 72 dager.

I annulleringen het det blant annet at Britney «ikke forsto handlingene sine, i en slik grad at hun ikke kunne samtykke til ekteskapet.»

Senere det året giftet popstjernen seg med danseren Kevin Federline (42), som hun også fikk to barn med.

I fjor deltok Alexander i #FreeBritney-demontrasjonene som oppsto, etter at flere krevde at stjernen skulle bli fri fra farens vergemål, som hun har vært i siden 2008. Der ble Alexander blant annet intervjuet av Us Weekly.

EKS: Jason Alexander og Britney Spears giftet seg i 2004, men annulerte ekteskapet bare 55 timer senere. Her avbildet i 2006. Foto: Jim Smeal / BEI / REX / NTB
EKS: Jason Alexander og Britney Spears giftet seg i 2004, men annulerte ekteskapet bare 55 timer senere. Her avbildet i 2006. Foto: Jim Smeal / BEI / REX / NTB Vis mer

Der gjorde han det tydelig at han ønsket en plass i livet til popstjernen. På spørsmål fra magasinet om han ønsket at de to skal finne tilbake til hverandre, svarte han:

- Å ja, definitivt. Hvis de hadde gitt oss en ærlig sjanse, ikke sant? Og hvis hun virkelig ville det. Jeg hadde gitt det et forsøk.

LES OGSÅ: Klar tale fra Britney

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer