- Britney kan gi Alzheimer

Ny forskning viser at Britney Spears er den høyeste risikofaktoren...

STERK KOST: Britney Spears kan føre til hukommelsessvikt, konkluderer ny studie. Foto: Stella Pictures
STERK KOST: Britney Spears kan føre til hukommelsessvikt, konkluderer ny studie. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GAVEKALENDER: En nylig publisert forskningsstudie konkluderer med at kjendiser som George Clooney, Albert Einstein, Bob Hope, Britney Spears og Marilyn Monroe utgjør en risiko for utvikling av den fryktede demenslidelsen Alzheimers sykdom, skriver NewsWeek.

I studien, som ble publisert i forskningstidsskriftet Neurology tidligere i høst, utpekes Britney Spears (27) som den aller mest Alzheimers-genererende kjendisen.

"Da frivillige fikk se navn på kjendisene, viste gruppen med høyest risiko for å utvikle Alzheimer høy aktivitet i deler av hjernen som involverer memorering og minner. Kontrollgruppen viste det motsatte mønsteret. De viste høyest aktivitet når de ble vist de ukjente navnene", heter det i studien.

Og konklusjonen:

"Anstrengelsen med å registrere og memorere navn som sunne hjerner ikke virker å greier å glemme, virker forverrende på sykdommen og kan forårsake ytterligere degenerering av vev og reseptorer i hjernen."Altså, mennesker som er i risikogruppen bruker så mye energi på å lagre informasjon om kjendiser at det kan skade hjernene deres.


Forskerne frykter at unge som tenker mye på Britney Spears i dag, vil kunne komme til å utvikle Alzheimer når de blir gamle. Samtidig håper de det oppsiktsvekkende resultatet i studien kan bidra til at det utvikles bedre forebyggende tiltak mot sykdommen.

Det er visst ikke grenser for hva stakkars Britney Spears og andre kjendiser skal få ansvaret for...

Vil du bli Dagens Julenisse? Seher.no og Oslo City presenterer åretsstore gavekalender. Finn Britney Spears og få en fantastisk gave. Og husk:Den største gleden du kan ha, det er å gjøre andre glad!Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer