I TRØBBEL: Britney Spears har blitt utsatt for en rekke konspirerende teorier. Nå er mannen bak ilagt et forbud om å skrive negativt om henne igjen. Foto: NTB scanpix
I TRØBBEL: Britney Spears har blitt utsatt for en rekke konspirerende teorier. Nå er mannen bak ilagt et forbud om å skrive negativt om henne igjen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Britney Spears:

Britney-bråk i retten

Popstjernens far vant mot en blogger som påsto en rekke usannheter om datteren.

Publisert

Det har ikke vært et rolig halvår for Spears-familien. En rekke anklager, trusler og søksmål har krevd store deler spalteplass i både internasjonale og norske medier, og selv om det nærmer seg jul, er bråket på ingen måte over riktig ennå.

Britney Spears' far, Jamie Spears, ble nylig etterforsket for barnemishandling mot et av sine barnebarn. Samtidig ble det kjent at han trakk seg som verge for eldstedatteren, som etter skilsmissen sin fra Kevin Federline og det offentlige sammenbruddet i 2007/08 hadde behov for økonomisk oppfølging og kontroll.

Nå er det atter en gang faren som opptar mediene, etter at han vant et søksmål mot det som skal være en hatsk Britney-blogger. «Absolute Britney»-bloggeren Anthony Elia har skrevet negativt om vergemålet, sosiale medier-strategien hennes og rollen hennes som mor.

Får munnkurv

Bloggeren har skapt store problemer for den berømte familien. I sommer mottok «Toxic»-sangrens far dødstrusler som følge av anklager Elia kom med.

Han hevdet at popstjernen ble holdt mot sin egen vilje i verge-situasjonen hun var i, og at teamet hennes slettet positive kommentarer på Instagram, men lot de negative stå igjen. På den måten ble det tegnet et bilde av Britney som forhatt, med et behov for hjelp. «Det er et brudd på menneskerettighetene», hevdet bloggeren, som sa at informasjonen han la ut kom som følge av en magefølelse.

PÅ STRAK ARM: Jamie Spears fant seg ikke i de æreskrenkende uttalelsene, og bestemte seg for å gå til retten. Nå har han vunnet frem. Foto: NTB scanpix
PÅ STRAK ARM: Jamie Spears fant seg ikke i de æreskrenkende uttalelsene, og bestemte seg for å gå til retten. Nå har han vunnet frem. Foto: NTB scanpix Vis mer

Alt dette skrev han under emneknaggen «#FreeBritney», som slo an i sosiale medier.

Det får han ikke lov til lenger. Rettsdokumenter E.T. har fått tak i, viser at en dommer han gjort det straffbart for bloggeren å skrive negativt om popstjernen. Han får heller ikke lov til å be andre gjøre det for seg.

«Det er på tide at disse konspirasjonsteoriene om Britneys tilstand opphører. Elia har gjort det til sitt eget oppdrag å spre flere falske og ondsinnede løgner på nettet om Britney, om vergemålet, om teamet hennes, blant annet omhandlende at de rundt henne ikke vil henne det beste», heter det i kjennelsen fra retten, blant annet.

Selv om bloggeren nå må legge fra seg pennen, betyr det ikke at teoriene kommer til å dø ut. Flere bloggere, nettsider og aviser har omtalt konspirasjonene, som altså har fått spire i fred. Spesielt den siste høsten har flere hatt sitt å si om dem, på grunn av alt som har skjedd i familien.

PROTESTER: Flere holder med bloggerens teorier. Utenfor rettsalen i sommer var det flere som protesterte mot vergemålet hans. Foto: NTB scanpix
PROTESTER: Flere holder med bloggerens teorier. Utenfor rettsalen i sommer var det flere som protesterte mot vergemålet hans. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ny verge

I et drøyt tiår har Jamie Spears hatt ansvaret for blant annet datterens økonomi, besøk og medisinske situasjoner. I september skjedde det derimot noe. Som følge av anklagene om barnemishandling og helseproblemer, ble det bestemt at vergemålet skulle gis videre til noen andre.

- Jamie må fokusere på helsen sin, men han er også blitt fortalt at han bør tre av så lenge på grunn av politianmeldelsen, sa en kilde nær popstjernen til People.

Som erstatter for Britneys far har en dommer utnevnt hennes «omsorgs-manager» gjennom lang tid, Jodi Montgomery, som ny verge. Det kom frem i rettsdokumenter People henviste til. Endringen av verge skal derimot bare være midlertidig.

ANKLAGER: Britney Spears mener at paparazzi-fotografene tukler med bildene før publisering, slik at hun ser større ut enn hva hun er. Det er hun ikke alene om å mene. Video: Rød Løper Vis mer

Alvorlig syk

Det ble tidligere i år kjent at Britney tar en pause fra karrieren på ubestemt tid. Dette kom som følge av at hennes far har vært alvorlig syk, og at hun ønsket å være ved hans side så mye som mulig, ifølge E! Online.

Radaronline meldte at faren i en periode kjempet for livet sitt, og at tilstanden var forårsaket av en sprukket tarm.

- KLEINT: Britney Spears har over 21 millioner følgere på Instagram, der hun deler alt mulig rart fra livet sitt. Ikke alt innholdet faller i smak hos Rød Løpers programledere Kine Falch og Jonas Scheie Hammer. Video: Rød Løper Vis mer

En kilde fortalte i podkasten til Radaronline, ved navn «Straight Shuter», at de var svært bekymret over situasjonen og spekulerte på hvem som skulle ta vare på Britney om han gikk bort.

- Faren til Britney reddet livet hennes, bokstavelig talt. Da livet hennes raknet i sømmene, var det faren hennes som trådte til og tok ansvaret for hver eneste lille ting i livet hennes, fortalte kilden til podkasten.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer