STORE FORVENTNINGER: Utenlandske anmeldere har fått øynene opp for norske Ane Brun. Britiske The Times har plukket ut henne som en av flere lovende artister for året som kommer. Foto: SCANPIX
STORE FORVENTNINGER: Utenlandske anmeldere har fått øynene opp for norske Ane Brun. Britiske The Times har plukket ut henne som en av flere lovende artister for året som kommer. Foto: SCANPIX Vis mer

Britene hyller Ane Brun

Hun er hot, melder The Times.

SEHER.NO: Den norske artisten Ane Brun (32) har høstet mye anerkjennelse for sin musikk de siste årene, både innenland og utenlands. Norske Dagsavisen kåret henne til årets artist i en oppsummering av musikkåret, og NRKs Lydverket har rangert hennes siste plate "Changing of the Seasons" til årets plate i 2008.

Nå hylles hun også av britske The Times som en av de artistene de har stor tro på i året som kommer. I den ekslusive listen over Hot Music Acts of 2009 - finner vi denne omtalen av Ane Brun.

"Norske Ane Brun har finpusset sin nedtonede melankolske stemning helt siden debuten med 'Spending time with Morgan' i 2003. Hennes nye album 'Changing of the Season' er intet unntak," skriver Timesonline.co.uk.

Her finner vi navnet hennes i selskap med artister som britiske La Roux, Broken Records og White Lies.

- Da jeg ga ut den første plata hadde jeg aldri trodd at jeg skulle komme så langt som jeg er nå. Det har gått over all forventing, sa Ane til Dagsavisen rett før jul.

Hun tror imidlertid ikke  at det kommer en ny plate med det første.

- Jeg har vært så mye ute og spilt i det siste. Jeg må ha et liv å skrive om først. Turnering tar bort fokuset på helheten i livet. Jeg trenger å tenke på mer overordnede ting, på litt større spørsmål, sier hun til avisen.

Ane Brun er født og oppvokst i Molde og har bodd i Stockholm siden 2000. Hun ble kåret til beste kvinnelige artist på Spellemannprisen for 2005.

Har du et kjendistips? Send det til seher@seher.no!

LES OGSÅ: Her er alle årets 21 MGP-bidrag