Kim Kardashian og Kanye West:

- Briljant, men komplisert person

Kim Kardashian, Kanye Wests kone, uttaler seg nå for første gang om den siste ukas hendelser.

SNAKKER UT: Kim Kardashian åpner seg for første gang om ektemannens uttalelser, og forteller om hans mentale helse. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER UT: Kim Kardashian åpner seg for første gang om ektemannens uttalelser, og forteller om hans mentale helse. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uken har kritikken haglet mot rapperen Kanye West (43), mye på grunn av eksplosive tirader på Twitter og et valgkampmøte han hadde i Sør-Carolina søndag.

Der trillet tårene, mens han blant annet snakket åpent om abort.

«Jeg drepte nesten datteren mi», sa han fra scenen, i forbindelse med at abort ble vurdert under kona Kim Kardashians første svangerskap. West har også supplert med en rekke absurde meldinger på Twitter, som ble skrevet og slettet kort tid etterpå.

Kort tid etter publiserte han flere nye meldinger med sjokkerende påstander, blant annet om at han angivelig skal ha hatt lyst til å skille seg fra Kardashian i en lengre periode.

KRITIKK: Det blir dårlig stemning rundt bordet når Kardashian-familien får vite at Kanye West har sendt en kritisk melding til Kris Jenners kjæreste, Corey. Video: TV 2. Vis mer

Uttaler seg

Spørsmålene har derfor i ettertid vært mange, både omkring 43-åringens mentale helse og hvorvidt han burde holdt fingrene unna tastaturet - og fått profesjonell hjelp.

Nå har Wests kone, realitydronningen Kim Kardashian, for første gang uttalt seg om den siste ukens hendelser. Det gjør hun på sin egen Instagram, der hun åpent forteller om ektemannens problemer med bipolar lidelse.

- Som mange av dere vet, har Kanye bipolar lidelse. Alle som har dette eller har en kjær person i livet som har dette, vet hvor utrolig komplisert og smertefullt det er å forstå. Jeg har aldri snakket offentlig om hvordan dette har påvirket oss hjemme, fordi jeg er veldig beskyttende overfor barna våre og Kanyes rett til privatliv når det gjelder helsen hans, åpner hun uttalelsen med.

Sammen har de barna North (7), Saint (4), Chicago (2) og Psalm (1) West.

- Briljant, men komplisert person

Ifølge Helsenorge er bipolar lidelse en psykisk lidelse som gjør at humøret og aktivitetsnivået svinger mer enn hva andre mennesker opplever.

Internett koker over tanken på at Kim Kardashian West kan bli førstedame. Vis mer

- Briljant, men komplisert person

Det var på albumet «Ye» at artisten først skal ha kommet med avsløringen om diagnosen. På forsiden av albumet står nemlig teksten «I hate being bi-polar. It's awesome».

- Jeg forstår at Kanye er et lett offer for kritikk fordi han er en offentlig person, og at hans handlinger ofte kan føre til sterke meninger og følelser. Han er en briljant, men komplisert person, som i tillegg til å oppleve presset ved å være en artist og en svart mann, har opplevd det vonde tapet av mora og må leve med presset og isolasjonen som blir økt av hans bipolare lidelse, skriver hun videre, og legger til:

- Briljant, men komplisert person

- De som er nære Kanye kjenner hjertet hans og forstår at ordene ikke alltid stemmer overens med intensjonene hans.

Åpen om egen helse

Videre skriver hun at samfunnet er nødt til å rette et større fokus på mental helse, og spesielt i individuelle tilfeller.

- Jeg ber pent om at media og offentligheten gir oss den medfølelsen og empatien som trengs sånn at vi kan komme oss gjennom dette. Tusen takk til de som har uttrykt bekymring for Kanyes helse og for deres forståelse. Med kjærlighet og takknemlighet, Kim Kardashian West, avslutter hun innlegget med.

- Briljant, men komplisert person

Kanye West har tidligere snakket om sin egen mentale helse, blant annet i et intervju i forbindelse med lanseringen av det ovennevnte albumet «Ye».

- Det var først da jeg var 39 år at jeg fikk diagnosen, men det er som jeg sier på albumet: Det er ikke noe handikap, det er superkrefter.

I et intervju med talkshowverten Jimmy Kimmel har han tidligere fortalt at da han ble skrevet ut fra sykehus i 2016, så hadde han ikke nok selvtillit til å stå for sine egne meninger.

- Det tok meg halvannet år å gjenvinne selvtillit nok til å ta på meg den hatten, uten å tenke på konsekvensene, sa han den gang.

Vis mer

- En emosjonell prosess

I et intervju med Vogue i fjor, åpnet Kardashian seg om hvordan hun håndterer ektemannens mentale helse.

- Det er helt klart en emosjonell prosess. Akkurat nå er alt fint. Men vi vet definitivt når «hendelser» kommer, og vi vet hvordan vi skal håndtere det, sa hun, og fortsatte:

- Å gå på medisiner er egentlig ikke noen mulighet for ham, fordi det endrer den han er. Om han reiser mye blir han verre, så han reiser ikke like mye som før. Men jeg kan faktisk ikke prate for ham, for jeg er ikke i hjernen hans, sa hun til magasinet.

LES OGSÅ: Skal ha slått alarm om Kanyes helse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer