TALENTFULLE: Brie Larson vant Oscar for beste kvinnelige hovedrolle i filmen Room sist helg, mens Leonardo DiCaprio vant Oscar for beste mannlige hovedrolle i The Revenant.  Foto: NTB Scanpix
TALENTFULLE: Brie Larson vant Oscar for beste kvinnelige hovedrolle i filmen Room sist helg, mens Leonardo DiCaprio vant Oscar for beste mannlige hovedrolle i The Revenant. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Brie Larson har ikke sett faren på 10 år

Oscar-vinneren brøt all kontakt så fort hun ble myndig.

Publisert

SEOGHØR.NO: Natt til mandag vant Brie Larson (26) den mest prestisjefylte prisen en skuespiller kan vinne for sitt arbeid på det store letteretet, nemlig en Oscar.

Det er i dramaet «Room», hvor Bries rollefigur Ma og hennes fem år gamle sønn, spilt av sjarmøren Jacob Tremblay (9), har blitt holdt i fangenskap i mange år, at hun har imponert med sine fantastiske skuespillerprestasjoner.

Nå avslører Larson at hennes egen barndom hjalp henne å forstå karakteren i filmen bedre.

Saken fortsetter under bildet.

FRA FILMEN ROOM: Etter syv år i fangenskap klarer Ma (Brie Larson) og sønnen Jack (Jacob Tremblay) å rømme fra det knøttlille rommet sønnen har vokst opp på.  Foto: NTB Scanpix
FRA FILMEN ROOM: Etter syv år i fangenskap klarer Ma (Brie Larson) og sønnen Jack (Jacob Tremblay) å rømme fra det knøttlille rommet sønnen har vokst opp på. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vokste opp uten leker

Da Brie var syv år ba nemlig faren, Sylivan, om skilsmisse fra moren, Heather - noe som tvang henne til å flytte inn i en studioleilighet med døtrene Brie og Milaine.

Værelset filmen «Room» ble spilt inn i brakte tilbake vonde minner fra den trange hybelen hun selv vokste opp i, og hvor hun var vitne til at moren gråt seg i søvn hver eneste natt.

- Vi hadde bare ett rom hvor sengen kom ut i fra veggen. Av klær hadde jeg kanskje to t-skjorter og et par jeans. Ingen leker. Mamma hadde ikke råd til en Happy Meal på McDonalds en gang, forteller hun til Elle, ifølge Hello magazine.

Larson sier at «Room» viste henne hvor lite hun visste om hvor vanskelig det kan være og være en mor, og hvordan evnen til å elske et barn er så stor.

- Plutselig var jeg i stand til å gjenoppleve min egen barndom fra min mors perspektiv, og å se hvor høyt hun elsket og beskyttet meg på måter jeg aldri tidligere hadde lagt merke til.

- Jeg gikk konstant gjennom bølger av å ville tilgi meg selv, og å tilgi henne. Jeg ringte henne gråtende og unnskyldte meg for alt jeg ikke hadde forstått eller visst før, deler hun videre.

Saken fortsetter under bildet.

MOR OG DATTER: Brie med moren Heather som hun står svært nær. Foto: NTB Scanpix
MOR OG DATTER: Brie med moren Heather som hun står svært nær. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ingen kontakt

Mens Brie takker sin mor Oscar-suksessen, så har hun ingen planer om å dele den med faren.

- Vi har ikke snakket sammen på ti år. Jeg brøt all kontakt så fort jeg ble myndig, avslører hun, og fortsetter:

- Som barn prøvde jeg å forstå ham, og å forstå situasjonen. Men han gjorde ikke seg selv noen tjenester. Jeg tror ikke han noen gang virkelig ønsket å være en far.

Sylvian selv har benektet at han ikke har snakket med datteren på ti år, og like før Oscar-utdelingen skrøt han av henne til pressen.

- Jeg elsker henne til døde. Jeg kan ikke stemme selv, men hun hadde selvfølgelig fått min Oscar-stemme. Det er fantastisk hvor langt hun har nådd, og hun er en vinner uansett selv om hun ikke får med seg noen pris hjem, fortalte han ifølge Hello.

Brie har også vunnet en Golden Globe, en SAG og en Bafta-award for rollen som Ma i «Room».

LES OGSÅ: Jennifer Lawrence ble sjarmert i senk av «Room»-stjernen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer