Oscar Awards 2017:

Brian får skylda for Oscar-skandalen. Twitret like før tabben

Brian Cullinan publiserte bilde på Twitter like før han ga feil konvolutt til prisutdeleren. 

SKANDALE: Under nattens Oscar-utdelig presterte Warren Beatty å utrope feil vinner av årets beste film. Ved en feil ble «La La Land» tildelt prisen som egentlig skulle gått til «Moonlight». Video: CNN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag tok revisjonsbyrået PWC på seg skylden for helgens Oscar-skandale, meldte nyhetsbyrået AFP. Byrået har jobbet med Oscar-utdelinga i 83 år.

Nå får Brian Cullinan, en av de to i PWC som er ansvarlige for konvoluttene med vinnernes navn, skylden for Oscar-tabben.

ANSVARLIGE: Brian Cullinan og Martha Ruiz i PWC var ansvarlige for å dele ut konvoluttene. Foto: Reuters / NTB Scanpix
ANSVARLIGE: Brian Cullinan og Martha Ruiz i PWC var ansvarlige for å dele ut konvoluttene. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Tim Ryan, seniorpartner i PWC, også kjent som PricewaterhouseCoopers, uttalte til USA Today at Brian Cullinan ved et uhell ga feil konvolutt til Warren Beatty, som var en av to som delte ut prisen.

Av sikkerhetshensyn lages det to konvolutter med navnet til hver prisvinner, og konvolutten som ble gitt til Beatty var en ekstrakonvolutt hvor det stod at Emma Stone fikk pris for sin rolle i «La La Land».

Twitter-melding

SKANDALE: Her står det på TV-skjermen at La La Land vant i kategorien for "Beste film". Det viste seg å være feil. Foto: NTB Scanpix 
SKANDALE: Her står det på TV-skjermen at La La Land vant i kategorien for "Beste film". Det viste seg å være feil. Foto: NTB Scanpix  Vis mer

Feilen ble ikke rettet før etter at produsentene av «La La Land» allerede hadde startet takketalen sin.

- Når alt kommer til alt, gjorde vi en menneskelig feil, sier Ryan.

Nå spekuleres det også i om tabben kan knyttes opp til en twittermelding Cullinan postet like før han ga konvolutten til prisutdeler Beatty.

Ifølge Wall Street Journal twitret Cullinan et bilde av skuespiller Emma Stone, med teksten «Beste kvinnelige skuespiller Emma Stone backstage! #PWC».

Cullinan har senere slettet tweeten.

Kun to kjenner resultatet

Før prisvinnerne leses opp fra scenen er det bare to personer som vet hvem som kommer til å dra hjem fra utdelinga med en gullstatuett eller elleve: PWCs betrodde Oscar-medarbeidere Martha Ruiz og Brian Cullinan.

I et intervju med Financial Times i midten av februar, da Oscar-avstemminga fortsatt pågikk, forklarte Ruiz og Cullinan hvordan dette foregår.

- Vi velger kortene til vinnerne, og legger dem i sine respektive konvolutter i løpet av fredag og lørdag, og tar med oss en koffert med disse konvoluttene til den røde løperen søndag, der vi begge står backstage, én av oss på hver side av scenen, og gir konvoluttene til prisutdelerne like før de går på, forklarte Cullinan overfor Financial Times.

I intervjuet kommer det også fram at det av sikkerhetshensyn produseres to konvolutter med navnet til hver prisvinner, som fraktes til Oscar-utdelinga i to identiske kofferter.

PINLIG: Brian Cullinan, Martha Ruiz og Warren Beatty under kaoset med den røde konvolutten. Foto: NTB Scanpix.
PINLIG: Brian Cullinan, Martha Ruiz og Warren Beatty under kaoset med den røde konvolutten. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Legger seg flate

Da prisen for Beste film skulle deles ut natt til mandag (norsk tid), ropte prisutdelerne Faye Dunaway og Warren Beatty opp «La La Land».

På konvolutten han hadde i hånda sto det nemlig «Emma Stone, La La Land».

Det viste seg imidlertid at det var «Moonlight» som var riktig vinner, og at Beatty hadde fått feil konvolutt før han gikk på scenen.

PWC har publisert en beklagelse på Twitter der de legger seg flate overfor «La La Land», «Moonlight», Warren Beatty, Faye Dunaway og Oscar-seerne, og beklager dypt for feilen som ble gjort under annonseringa av Beste film.

«Ved en feil hadde prisutdelerne fått konvolutten for feil kategori, og da dette ble oppdaget ble det umiddelbart rettet opp.» skriver revisjonsbyrået.

LES OGSÅ: Chrissy Teigen sovnet under Oscar-utdelingen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer