Jan Thomas:

- Brått var jeg 65 år

Forrige uke fikk Jan Thomas sin første vaksinedose. Det gikk ikke helt som planlagt.

54 ÅR: Da Jan Thomas skulle få sin første vaksinedose forrige uke, oppsto det full aldersforvirring. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
54 ÅR: Da Jan Thomas skulle få sin første vaksinedose forrige uke, oppsto det full aldersforvirring. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Publisert

I disse dager opplever flere og flere å få innkalling til sin første vaksinedose mot covid-19. Ifølge FHI er hensikten med vaksinasjonen å forebygge sykdom, eller å gjøre sykdomsforløpet mildere uten å bli utsatt for alvorlige bivirkninger.

Dermed kunne også den folkekjære kjendisstylisten og programlederen Jan Thomas (54) stolt møte opp for å få sin første dose av vaksinen forrige uke. Opplevelsen ble også flittig delt på Instagram.

«Honansa! Første dose Pfizer», skriver han til et bilde av at han får vaksinen, etterfulgt av emneknagger som «takknemlighet» og «glad».

Det skjedde imidlertid ikke helt uten trøbbel for 54-åringen. I en av videoene han delte kan man nemlig høre det oppstå full aldersforvirring bare sekunder før han skal motta vaksinen.

Vaksinasjonskortet hans «bommet» nemlig med over ti år.

RØRT: I denne ukens episode av «Helt Harald» er det Jan Thomas som er gjest. Og her drar de tilbake til Jan sitt hjemsted. Vis mer

Aldersforvirring

Til Se og Hør forteller Jan, som er født i 1966, at han ikke kunne annet enn å begynne å le av den litt komiske hendelsen. Han forklarer at han ble møtt i døra av svært hyggelige mennesker, som førte han videre til personen som skulle registrere ham.

54-åringen forteller at det der oppsto en viss forfjamselse, slik at fødselsåret som ble skrevet ned ikke ble helt riktig:

- Men jeg så ikke på kortet før jeg kom til neste stasjon - sykepleieren. Hun ser ned og sier «28.12.55? Det kan da umulig stemme, i alle dager», forklarer han, og fortsetter:

1955: Det oppsto full forvirring da Jan Thomas skulle vaksinere seg. På vaksinasjonskortet står det nemlig at han er født i 1955, til tross for at han er født i 1966. Foto: Instagram
1955: Det oppsto full forvirring da Jan Thomas skulle vaksinere seg. På vaksinasjonskortet står det nemlig at han er født i 1955, til tross for at han er født i 1966. Foto: Instagram Vis mer

- Da kunne jeg ikke annet enn å begynne å le, samtidig som jeg fikk full panikk. Jeg holdt på å røske sprøyta ut av armen hennes og sette den selv, for jeg var jo livredd for at alt var feil.

54-åringen påpeker at det hele bare var snakk om en manuell skrivefeil på stedet.

NY SERIE: I serien «Jan Thomas pusser opp» på Seoghør.no får Jan Thomas hjelp av eksmannen Christopher Mørch Husby, og det går ikke helt som det skal. Video: Seoghør.no / Rød Løper Vis mer

- Følte meg så ung

Jan forteller videre at sykepleieren sto med store øyne, og ble svært så sjokkert over at han skulle være født i 1955 - altså elleve år før han faktisk er født.

- Brått så var jeg 65 år, liksom. Oppi det hele ble det humor og vi lo godt av det, men jeg tror jeg foreløpig klarer meg godt med at jeg er født i 66, ler han.

Når kan du få vaksine?

Hvor gammel er du?

Har du en underliggende sykdom?

Er du helsepersonell?

Tempoet i vaksineringen er forskjellig rundt omkring i landet. Sjekk din kommunes hjemmeside for oppdatert status. Ingen data i testen sendes til Dagbladet.

54-åringen påpeker nemlig at han fremdeles er 20 år i hodet - nysgjerrig, full av fart og kroppen henger godt med.

- Tenk om de hadde spurt meg hvor gammel jeg er, og jeg hadde svart: «Altså, jeg er 66 år». Det også er jo veldig kult, da hadde jeg virkelig holdt meg godt. Men når du har rukket å bli 54 år som jeg har blitt, da legger man ikke til år, altså.

- I all sin galskap tenkte jeg plutselig: «Herregud, jeg er jo bare 54», jeg følte meg så ung, så, legger han til.

DÅRLIG INTERNETT: Jan Thomas forteller om utfodrdringer knyttet til sine daglige rutiner grunnet dårlig internett under innspillingen av «Jan Thomas finner drømmeprinsen» i Sør-Afrika. Vis mer

- Skal bli 124 år

- Hvordan er det å høre at du plutselig er ti år eldre?

- Ja, hvordan er det? Vet du hva, jeg var 34 da jeg kom til Norge, 18 da jeg dro. Det har gått så fort. Brått så er jeg 65, så når du først spør meg så setter det ting i perspektiv. Det kommer fortere enn du aner, det gjelder å få med seg livet mens man har det.

Han fortsetter:

- Det er rart hvordan ting kan snu. Da jeg var 30 kunne jeg nesten «legge meg ned og dø», sier han, og forteller om alderspresset som fulgte med å bo i Los Angeles i mange år.

Der var det nemlig hele tida et jag om å være yngst. Etter at han kom til Norge var det imidlertid ingen som brydde seg om alderen, og Jan forteller derfor at det har vært en fornøyelse å bli eldre i Norge.

Stylisten legger til at han har bestemt seg for å være den sprekeste 65-åringen han kan være - når den tid kommer.

- Hvilken alder er 65? Se på Madonna, hun er jo 62. Jeg tenker ikke så veldig mye over det, men plutselig så ble 54 veldig ungt, sier den spreke kjendisstylisten, og fortsetter:

- Jeg tok en test i Men's Health, der jeg fylte ut veldig ærlig, og jeg skal bli 124 år. Så der kan du se, dere blir ikke kvitt meg så lett, ler han.

LES OGSÅ: Deler romantiske bilder: - Elsker deg så mye

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer