<strong>SATT PÅ VENT:</strong> En ny, norsk sesong av «Love Island» er nå satt på vent. Foto: Marie Røsseland
SATT PÅ VENT: En ny, norsk sesong av «Love Island» er nå satt på vent. Foto: Marie Røsseland Vis mer

«Love Island»:

Bråstopp for Tone Damlis programlederjobb

- Det stemmer at vi per nå ikke planlegger noen ny sesong.

Publisert
Sist oppdatert

I fjor høst debuterte artist Tone Damli som programleder da den første norske sesongen av «Love Island» ble sendt på TV. Flere single sjekket inn på en villa på Gran Canaria for å finne kjærligheten, og blant andre Andrea Sveinsdottir og Morten Dahlhaug kapret hverandres hjerter.

Tilbakemeldingene fra det norske folk var derimot varierende, og tirsdag morgen skriver VG at en ny sesong er satt på vent.

Det opplyser kommunikasjonsdirektør i Nordic Entertainment Group ((NENT Group, som eier blant annet TV3, Viafree og Viaplay), Line Vee Hanum, til avisen.

- Det stemmer at vi per nå ikke planlegger noen ny sesong av «Love Island». Men hvem vet, det gjelder nødvendigvis ikke for all framtid. Vi har muligheten til å hente det tilbake på et senere tidspunkt om vi ønsker det, sier Vee Hanum.

QUIZ-TID: Andrea og Morten forelsket seg inne på «Love Island», og har bare vært tilbake i Norge i kort tid. Hvor godt har de egentlig lært hverandre å kjenne? Vi klinte til med kjærestequiz. Video: Henriette Eilertsen / Helén Skogstad Vis mer

Dialog med Tone

Kommunikasjonsdirektøren forteller videre at sviktende seertall har mye skyld for at realityprogrammet blir satt på vent. Videre sier hun at det er vanlig for kanalen å se an hvordan en serie fungerer på skjermen.

Vee Hanum legger heller ikke skjul på at Love Island druknet litt i konkurransen, men påpeker at den gikk bra digitalt, men dessverre ikke gjorde seg like godt på linær-TV.

- (...) Men ettersom den gikk så bra på digitale flater, har vi ikke lagt den helt på is. «Love Island» var faktisk den mest sette norske egenproduksjonen i hele Norden på Viaplay.

Line Vee Hanum forteller til avisen at de har hatt løpende dialog med Tone Damli om situasjonen.

KJENTE HVERANDRE LENGE: Tone Damli er aktuell som programleder for «Love Island», og i den anledning forteller hun om hvordan hun falt for kjæresten Markus Foss. De to kjente hverandre i mange år før de ble sammen. Video: Marie Røssland Vis mer

Fant kjærligheten

Selv om programmet ikke fikk helt den responsen som trolig var ønsket, har den i hvert fall hjulpet ett norskt par å finne kjærligheten, nemlig Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug.

Da Se og Hør møtte paret etter hjemreise hadde de stor tro på at de to var ment for hverandre, og i fjor kunne de avsløre at de skal bli samboere. I dag er de to turtelduene på leting etter sin første leilighet sammen.

I ettertid fortalte Sveinsdottir at det var spesielt å finne kjærligheten på TV.

- Det er veldig hyggelig å kunne se tilbake på reisen vår, helt fra første gang vi møtte hverandre og til vi ble kjærester. Jeg gråter fortsatt hver gang jeg ser finaleepisoden hvor Morten spør om vi skal bli sammen, sa Sveinsdottir, og fortsatte:

- Vi ble også kjent på en annen måte enn hva man ofte blir nå i 2018. Vi hadde ingen telefoner eller distraksjoner: Vi måtte faktisk snakke sammen og være sammen 24 timer i døgnet. Vi sov jo også sammen i rundt en måned uten å gjøre noe seksuelt, noe som kanskje også er litt uvanlig i dag, men som jeg egentlig tror er veldig positivt.

TV-VILLA: Den ferske programlederen, Tone Damli, viser fram villaen hvor håpefulle «Love Island»-deltakere skal bo. Video: Marie Røssland Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: - Han overnatter i skjul

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer