«Camp Kulinaris»

Brast i tårer:
- Sint på meg selv

Youtuber Jonas Lihaug ble først ut av kokkeprogrammet, og tok exiten svært tungt.

BRYTER SAMMEN: Det blir tøft for Jonas Lihaug etter at han må forlate «Camp Kulinaris». Vis mer
Publisert

Mandag markerte ei ny uke i «Camp Kulinaris», men også første utslagskonkurranse. Programmet har i tidligere sesonger ikke stått for de store overskrifter, men i år har både sex og krangling stått i fokus allerede.

Den første ukas restaurantsjef er Mia Gundersen (59), som også er den som må velge en deltaker som må forsvare sin plass i programmet.

Hun velger tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Maria Moen (26).

Bommer på begge oppgaver

Andrelæringen blir avgjort av lærerkamp, som går ut på å huske tre lange sandwich-bestillinger. Da går det i surr for Jonas Lihaug (31), kjent fra blant annet NRK-satsingen «FlippKlipp», som presterer å få minuspoeng.

To av rettene hans havner nemlig foran feil person, og da er billetten til kokkekamp et faktum.

- Jeg presterer egentlig veldig godt i den andre nominasjonskampen, men så leverer jeg den ene retten feil. Jeg hadde samlet opp tolv poeng, men fikk minus fire poeng, så jeg taper den, sier en oppgitt Lihaug (31) til Se og Hør da vi møtte ham i Portør.

SLÅR TILBAKE: Fetisha slår tilbake mot nettrollene etter å ha fått hat får å være lettkledd i «Camp Kulinaris» Vis mer

Når han og Moen så konkurrerer i moule-frites, altså blåskjell med pomme frites og aioli, går det tilsynelatende veien for førstnevnte.

- Jeg er ferdig lenge før tida, og jeg klarer ikke å se noe som går galt, men så har jeg glemt å helle over noe kraft til slutt, og så ryker jeg på det. Da blir man ganske sur på seg selv, forteller 31-åringen.

Tok til tårene

Dermed må kokkefrakken henges på hylla, og sommeridyllen i Portør i Kragerø ble en kortvarig glede. Lihaug innrømmer at har fått et ganske annet syn på realitydeltakere etter sin første deltakelse i sjangeren.

- Jeg starter portrettintervjuet før vi går inn ved å si at jeg ikke skjønner folk som er ei uke på reality sammen, også begynner de å grine når de drar hjem.

TÅREVÅTT: Jonas Lihaug ble fanget av reality-bobla, og tok til tårene da han måtte hjem. Foto: Skjermdump/TV3
TÅREVÅTT: Jonas Lihaug ble fanget av reality-bobla, og tok til tårene da han måtte hjem. Foto: Skjermdump/TV3 Vis mer

Da han sier farvel til de andre deltakerne for å reise hjem, så tar han derimot selv til tårene.

- Når jeg snakker med Kjartan (Skjelde, programleder journ.anm.), kjenner jeg at det presser litt nedi der. Det er dust å tenke at man skal holde tilbake gråt, men Kjartan er en kul fyr, og jeg ville ikke gråte foran ham. Og så kommer jeg til intervjuet og begynner å grine som faen. Jeg står for det, og jeg eier det. Man er i ei boble, man blir forbanna glad i dem som er der, og man blir sur på seg selv når man gjør dumme ting, forteller han lattermildt.

HETT: To av årets «Camp Kulinaris»-deltakere finner tonen kjapt og havner i boblebadet. Reporter: Thea Hope. Video: Kine Falch/ Celina Morken/Viaplay/Rød Løper Vis mer

Håper på mer reality

31-åringen legger ikke skjul på at det var en nedtur å være førstemann ut, men er takknemlig for måten han røk på.

- Jeg ble ikke blitt stemt ut på noen som helst måte, folk var veldig hyggelige og sa at de gjerne ville ha meg der. Men jeg gjør to idiotiske feil på rekke og rad, og det har jeg kjeftet mye på meg selv for.

Realitydeltakelsen fikk imidlertid mersmak, og på spørsmål om hvilke programmer han vil fri til, nevner han «Kompani Lauritzen» og «Farmen».

Lihaug er som nevnt kjent for den yngre generasjonen, gjennom flere kanaler på YouTube. I fjor gikk han fra jobben som Youtube-profil i NRK, til å satse på egen hånd.

LES OGSÅ: Hollywood-stjernen kom full på jobb

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer