Brast i gråt under tv-opptak

- Det kom så veldig brått på meg.

I NOMADEDRAKT: I episode åtte av «Den store reisen» får familien Walbeck  hver sin lokale klesdrakt i gave av nomadene.  Foto: STRIX/NRK
I NOMADEDRAKT: I episode åtte av «Den store reisen» får familien Walbeck hver sin lokale klesdrakt i gave av nomadene. Foto: STRIX/NRK Vis mer
SEHER.NO: Lørdag sendes den åttende episoden av familieprogrammet «Den store reisen» på NRK, og denne gangen er det duket for både tårer og latter når tv-seerne får være med de tre norske familiene videre på deres reise.

Særdeles tårevått blir det når familien Walbeck, som bor hos en nomadestamme i Gobiørkenen i Mongolia, får en svært uventet gave av stammen.

Etter at den norske familien har hatt et lite familieråd og pratet sammen, blir Jan (52), Stian (17) og Espen (19) tatt inn i ett telt, mens mamma Unni (46) blir badet av kvinnene i et annet telt.

Deretter får de utdelt hver sin haug med klær, som viser seg å være den lokale klessdrakten til nomadene, som kvinnene har sydd spesielt til hver og én av dem.

Dette gjør Unni så rørt, at hun tar til tårene.

- Dette synes jeg var veldig overveldende, sier en gråtkvalt Unni i episoden.

Til Seher.no forteller familiemoren at det var flere grunner til at hun ble så følelsesladet.

- Det var ikke min forventning å få så flotte drakter, eller å få noe i det hele tatt egentlig. Og så tar de frem de draktene inne i teltene. Og da tenkte jeg «fy søren». De hadde brukt så mye tid og penger og sydd disse draktene til oss. Jeg har sydd så mye selv og vet hvor mye jobb det er. Så jeg ble veldig ydmyk og rørt over det, at de satte sånn pris på oss at vi fikk de draktene, sier familiemoren til Seher.nn: 

-  Og så handler det også om at nomadene ikke har så veldig mye. Det var ikke lett å få tak i stoff og det lå ingen butikker i nærheten. Likevel hadde de greid å få tak i stoff og sydd hele fire drakter. Så det kom veldig brått på meg, og for meg var det veldig stort.

46-åringen innrømmer også at hun var ekstra følsom under oppholdet, blant annet på grunn av søvnmangel.
 
- Jeg merker veldig godt at når jeg sover lite, så blir jeg fortere rørt. Og jeg sov veldig dårlig der borte. Det skal veldig lite til når du er sulten, det er varmt og du har et tv-team oppå deg hele tiden. Bare det er ganske anstrengende og tapper deg for energi. Så da skal det ikke så mye til for at jeg griner, humrer hun. 

Familien fikk også lov til å ta med seg draktene hjem til Norge, og Unni forteller at hun har brukt sin ved flere anledninger.

- Jeg hadde jentelag her for to uker siden og tok imot mine gjester med nomadedrakt og hatten, til stor begeistring. Og imorgen skal vi ha selskap og da har jeg allerede kjøpt inn geitemelk og skal ta på meg drakten, så skal vi se programmet sammen. Vennene våre synes jo det er kjempestilig å se det de og, sier hun.

Og familiemoren plages ikke av at venner og kjente ser at hun gråter på skjermen.

- Jeg har bestemt meg for at jeg skal nyte dette, lene meg tilbake og synes det er gøy. Fra dag én tenkte jeg at jeg ikke gidder å sitte og være selvkritisk og si «Gud, nå var jeg rar på håret, så møkkete jeg var, jeg holdt ikke inn magen», slike ting vi kvinner ofte gjør. Jeg tenkte bare at sånn er jeg, jeg har vært med på dette, og da får jeg tåle å se meg selv som andre gjør det, forteller hun.
 
Den store reisen» sendes på NRK1 lørdager kl. 21. 25! Finn ditt favorittprogram i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!       

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
 
LES OGSÅ: - Her skal han stikke armen i en levende geit