Gro Hammerseng-Edin:

Brast i gråt etter «Mesternes»-opptak

Gro Hammerseng-Edin røper kollaps i tv-kulissene.

TÅREVÅT AFFÆRE: Overfor Dagbladet forteller Gro Hammerseng-Edin (37) om den emosjonelle kollapsen i kveldens episode av «Mesternes mester». Foto: NRK
TÅREVÅT AFFÆRE: Overfor Dagbladet forteller Gro Hammerseng-Edin (37) om den emosjonelle kollapsen i kveldens episode av «Mesternes mester». Foto: NRK Vis mer

(Se og Hør): Det var i kveldens episode av «Mesternes mester» at tidligere håndballspiller Gro Hammerseng-Edin (37) fikk kjenne på det hun trolig har kjent på mange ganger før: Hva fysisk smerte kan gjøre med hodet.

Det er semifinaleuke i NRKs populære konkurranseprogram, og de gjenværende deltakerne hadde den klassiske «helvetesuka» i vente.

Det var etter den blytunge øvelsen «kronidioten», der de pensjonerte idrettsheltene skal løpe over under og under hindre så fort de kan i antall minutter, at følelsene tok overhånd for Hammerseng-Edin.

EMOSJONELT: Gro Hammerseng-Edin fikk problemer under en av kveldens øvelser på «Mesternes mester». Foto: NRK
EMOSJONELT: Gro Hammerseng-Edin fikk problemer under en av kveldens øvelser på «Mesternes mester». Foto: NRK Vis mer

- Slitsomt og tungt

- Jeg tror egentlig ikke de fanget det på kamera, for først var det bare sånn: «Yes, jeg klarte det!». Da jeg kom inn i teltet etter øvelsen, satte jeg meg imidlertid ned og brast i gråt. Jeg var en blanding av lettet, litt stolt og litt sånn … ikke ydmyket, men jeg lurte litt på: «Hvordan så det der egentlig ut?», erkjenner 37-åringen overfor Dagbladet.

Mange år på håndballbanen har i senere tid, naturlig nok, bydd på enkelte utfordringer for Hammerseng-Edin. Blant annet har idrettsstjernen pådratt seg hofteleddslitasje.

Overfor Dagbladet forklarer hun at den ovennevnte øvelsen, av den grunn, ble svært krevende.

- Det var slitsomt og tungt, men jeg kom meg raskt over det. Jeg tenker også at det er noe fint ved det å tørre å kaste seg ut i for eksempel «Mesternes mester»-øvelser, selv om man er redd, eller selv om en vet at det ikke er din styrke, forteller 37-åringen til avisen.

Blir tobarnsforeldre

Ved siden av Hammerseng-Edin står også Isabel Blanco, Espen Jansen og Solveig Gulbrandsen igjen i kampen om å bli «Mesternes mester».

VENTER BARN: Gro og Anja Hammerseng-Edin blir foreldre igjen. Her under håndball-cupfinalen for kvinner i 2015. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VENTER BARN: Gro og Anja Hammerseng-Edin blir foreldre igjen. Her under håndball-cupfinalen for kvinner i 2015. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Hammerseng-Edin venter for tiden sitt andre barn med håndballkona Anja Hammerseng-Edin, en nyhet ekteparet annonserte i midten av januar. Fra før har paret, som giftet seg i 2013, sønnen Mio sammen. Da som nå er det er Gro som bærer frem barnet.

37-åringen erkjente i et intervju med Dagbladet, like før babynyheten, at hun ønsket seg flere barn. Samtidig snakket hun åpenhjertig om frykten for at sønnen Mio, i framtiden, kanskje kommer i situasjoner der han må forsvare at han har to mammaer.

Steffen Iversen skadet seg stygt under en badelek i Mesternes mester. Video: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Det kommer garantert til å være noen som synes det er rart at han ikke har en pappa. Vi har snakket med ham om det. Som mamma lever jeg med hjertet litt utpå kroppen. Jeg vil så gjerne at han skal ha det fint hele tiden, og at han skal leve et godt liv, fortalte hun til avisen.

Måtte signere som «far»

Ekteparet Hammerseng-Edin har tidligere gitt ut boka Anja + Gro = Mio, der de deler egne erfaringer tilknyttet assistert befruktning, og hvilke utfordringer de møtte på veien med tanke på sin moderne familieform.

Da Gro gjestet «Skavlan» i 2013, pekte hun på at samfunnet henger bak.

- Norsk lov sier vi kan bli mammaer sammen, men systemet har ikke fulgt helt etter. Det er sånne ting som at Anja måtte signere som «far» på sykehuset, fortalte hun den gang.

37-åringen har åpnet seg om mammarollen flere ganger tidligere, blant annet i TV3-programmet «Larvikjentene», som gikk på tv i 2016:

- Det å være mor er det største jeg har opplevd. Det er jo det fineste som finnes i hele verden, sammen med det å finne noen du faktisk vil ha barn med. Det å få ham, det er så ubeskrivelig stort og det er godt å kjenne på hvor lite egoistisk jeg kan være når jeg har blitt mamma, fortalte hun i programmet.

Steffen Iversen og Andreas Wiig viser oss rundt i huset deltagerne bodde i under Mesternes mester. Video: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

LES OGSÅ: Havnet i stygg ulykke i «Mesternes mester»