Brast i gråt av datterens melding

- Det er klart det er tøft å være ute og vite at det sitter noen og er redd for deg, sier TV 2s utenrikskorrespondent Fredrik Græsvik etter bombedramaet på direkten.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: TV 2s populære utenrikskorrespondent Fredrik Græsvik (45) er vant til å ferdes i farlige områder, etter å ha rapportert fra konflikter og kriger i blant annet Irak, Afghanistan og Israel.Da han rapporterte fra krisen på Gaza-stripen i november, holdt imidlertid alt på å gå galt, da flere bomber gikk av svært nær Græsvik. - Det var dramatisk. Det fløy splinter og glass rundt meg og steiner store som betongbiter fra nabohuset.- Men det kunne gått verre. Jeg bestemte meg for å overnatte på kontoret. Da jeg kom tilbake til hotellet jeg bodde på senere, var sengen min full av glass, sier han til Se og Hør.Ble bombet på direktenEtt av bombeangrepene skjedde mens Græsvik rapporterte på direkten til TV 2s nyhetssending hjemme i Norge. Samme natt uttrykte Græsviks datter Julie (16) tydelig bekymring for sin far på det sosiale nettstedet Twitter. «Kjære pappaen min! Nå må du passe deg og ta vare på deg selv. Det er viktigere at du er i sikkerhet enn at vi får nyheter.. @TV2Fredrik Sterkt inntrykk Til Se og Hør sier Græsvik at datteren melding gjorde sterkt inntrykk på ham.- Jeg fikk første lest den noen timer etter at hun hadde skrevet den, fordi strømmen hadde gått i Gaza. - Jeg klarte å holde tårene tilbake, men så skulle jeg fortelle det til to palestinske kolleger, og når de hørte det så begynte de å gråte. Da var det gjort. Da tror jeg alle satt og gråt.Får ofte dårlig samvittighet I tillegg til jobben som reporter er Græsvik til våren aktuell med en ny sesong av programmet «Til bords med fienden», hvor han fører sammen folk som står på forskjellige sider i en konflikt.Han innrømmer at han ofte har dårlig samvittighet når han forlater familien for å dra på jobb i utlandet.- Det er klart det er tøft å være ute og vite at det sitter noen og er redd for deg. Men det går jo bra.- Jeg får ofte dårlig samvittighet når jeg drar ut på oppdrag, men mest for at jeg er mye borte, enn for at hun sitter og redd for meg.Blir rastløsEtter å ha rapportert fra kriseområder i en årrekke, innrømmer Græsvik at han kan bli rastløs etter å ha vært hjemme i Norge en periode.- Alle som jobber med sånn stoff blir litt sånn. Du blir litt avhengig av det adrenalinrushet du får når det smeller. - Jeg er ikke ute etter å bli bomba, men når du blir bomba og klarer å gjøre det du skal, gir det en god følelse, sier han til Se og Hør. Bli fan av Seoghør.no på Facebook her Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255 Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255. LES OGSÅ: - Ingen sak er verdt å dø for

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer