«Farmen» 2020:

Brast i gråt: - Min siste sjanse

Semifinaleplassen glapp rett foran øynene på to deltakere.

«FARMEN»: De tre semifinalistene i «Farmen» er klare! Dette sier de to utslåtte deltakerne om å ryke rett før finalen. Video: TV 2 / Privat Vis mer
Publisert

Snipp, snapp, snute, så var to til ute. Det tynnes ut i rekkene, faktisk bokstavelig talt ettersom flere deltakere har rast ned i vekt, på «Farmen»-gården.

TV-eventyret går mot slutten, og allerede søndag får vi vite hvem som kan slippe jubelen løs og stikke fra konkurransen som eier av hytte og bil.

Før den tid gjenstår imidlertid semifinale og finale. Onsdag kveld måtte drammenseren Karianne Vilde Wølner (26) og presten Thor Haavik (26) pakke sakene sine, etter å ha tapt mot Karianne Kopperstad (28) i en todelt gårdskonkurranse.

«FARMEN»: Etter en kunnskapskonkurranse, var det Kjetil Kirk som måtte forlate «Farmen» like før semifinalen. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: TV 2 / Ingebjørg Iversen, Se og Hør Vis mer

Setter spor

Det var en tårevåt Thor Haavik som forlot gården onsdag kveld, og som nå forteller at han ser tilbake på oppholdet med stor stolthet.

- Det er så små marginer om hvem som får bli med videre eller ikke - det var nært, sier Haavik til Se og Hør.

FORNØYD: Presten Thor Haavik ville gjerne vinne «Farmen», men er fornøyd med det han har oppnådd på gården. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
FORNØYD: Presten Thor Haavik ville gjerne vinne «Farmen», men er fornøyd med det han har oppnådd på gården. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Han legger ikke skjul på at det er bittert å måtte reise hjem så kort før finalen, spesielt med tanke på hvor lang tid han har tilbrakt på gården.

- Samtidig føler jeg meg veldig heldig, og jeg har oppnådd det jeg ville. Det er trist at eventyret er slutt, og jeg ble lei meg da det gikk opp for meg, innrømmer han.

Hjemme ventet ny jobb, familie og venner. «Farmen» hadde også begynt å rulle over skjermen idet Haavik kom hjem. Han beskriver hjemkomsten som overveldende, men igjen er han stolt over det han har fått til i løpet av de siste elleve ukene.

- Det har vært fantastisk, helt utrolig. Det er gøy å inspirere andre til å tro, og sette spor i andres liv. Det er stort når livet mitt betyr noe for andre jeg ikke har møtt, forteller han.

«FARMEN»: Det nærmer seg finalen av «Farmen», men Inger Cecilie Grønnerød blir ikke å se. Dette er grunnen. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Utfordring

Haavik har nemlig blitt hyllet for måten han har fremmet den kristne tro på skjermen, både av andre deltakere og tv-seerne. Det var han urolig for i forkant - hvordan troen hans ville bli tatt imot.

- Det er noen utfordringer jeg står ovenfor nå. Jeg setter meg selv i en situasjon hvor jeg risikerer å dumme meg ut og skade det kristne budskapet, for det tror jeg virkelig man kan. Jeg håper jeg ikke gjør det, sa han da vi møtte han rett før innspillingen starta.

I dag har han klart akkurat det han reiste inn for.

- Jeg har fått en positiv stemme og vil bruke den videre. På den måten føler jeg at jeg har vunnet selv om jeg ikke endte øverst på pallen. Det er kjipt å være så nær, men sånn er det.

«FARMEN»: Årets «Farmen» går mot finale, og det er det flere deltakere som kjenner på kroppen. Video: TV 2, Privat Vis mer

Mer TV

Om vi få se 26-åringen på TV igjen er han ikke fremmed for.

- Det er absolutt et ønske. Jeg synes ikke alle som har en stemme i samfunnet vårt bruker den på en god måte, noe jeg håper å gjøre, og da kan TV være en kjempegod måte, forteller han.

Haavik slapp heldigvis å reise fra gården alene. Ved sin side hadde han også Karianne Vilde Wølner, som røk ut av konkurransen på samme måte som bergenseren. Hun innrømmer at det var rimelig kjipt å ryke så tett opp mot den avgjørende finalen.

- Jeg var så stressa og veldig bitter der og da. Jeg husker jeg ikke klarte å si noe fordi jeg var redd for å gråte - jeg var så irritert, forteller hun.

- Ville kvitte seg med hverandre

Det var også i dette øyeblikket Wølner innså at hun ikke hadde mulighet til å kjempe seg inn i konkurransen igjen, slik hun gjorde da hun vant «Torpet».

- Nå har jeg jo ikke muligheten til å vinne. Dette var min siste sjanse. Da jeg røk sist visste jeg at jeg skulle vinne «Torpet», men det skjønte jeg jo at når jeg røk nå, så var det for godt.

OPPMERKSOMHET: Karianne Vilde Wølner har fått mye oppmerksomhet for sin deltakelse i «Farmen» denne høsten. Men ikke all oppmerksomhet er like hyggelig. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter / Rød Løper Vis mer

Som nevnt innledningsvis i denne saken var det Karianne Kopperstad som kapret den siste semifinaleplassen i årets sesong. Hun er en nær venninne av Wølner - og det var derfor spesielt å bli slått ut av henne.

- Vi ville jo til semifinale sammen, men jeg synes hun fortjente en plass der også. Jeg heier på henne nå som jeg ikke er med lenger, forteller 26-åringen.

Når hun ser tilbake på tida på gården, er det ikke noe hun ville ha gjort annerledes. Ei heller noe hun angrer på.

- Jeg koste meg der, fikk gode venner og tror det som kan ha vært litt utfordrende var at alle var så i finalemodus på slutten. Man gikk oppå hverandre og hadde bare lyst til å kvitte seg med menneskene.

Nå ser Wølner fram til å følge det hun beskriver som en intens finale.

LES OGSÅ: Dette skjer med «Farmen»-hunden nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer