Jesy Nelson:

Bråslutt etter ni år

Little Mix-medlemmet deler sjokknyhet.

GIR SEG: Jesy Nelson (ytterst t.h.) meddeler at hun forlater musikkgruppa Little Mix etter ni år. Her er hun avbildet med de resterende medlemmene Leigh-Anne Pinncok, Perrie Edwards og Jade Thirlwall i 2015. Foto: Rob Cable/ REX/ NTB
GIR SEG: Jesy Nelson (ytterst t.h.) meddeler at hun forlater musikkgruppa Little Mix etter ni år. Her er hun avbildet med de resterende medlemmene Leigh-Anne Pinncok, Perrie Edwards og Jade Thirlwall i 2015. Foto: Rob Cable/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske musikkgruppa Little Mix ble koblet sammen under den britiske versjonen av «X Factor» i 2011, og ble den første gruppa som noen gang har vunnet «X Factor UK».

Gruppa, som består av Jesy Nelson (29), Perrie Edwards (27), Leig-Anne Pinnock (29) og Jade Thirwall (27), står bak låter som blant annet «Shout out to my Ex», «Sweet Melody» og «Secret Love Song».

Nå kommer det imidlertid fram at Jesy Nelson forlater musikkgruppa etter ni år. Det melder flere medier, deriblant Sky News og The Guardian.

OVER OG UT: Jesy Nelson (nummer to fra venstre) ønsker ikke lenger å være en del av Little Mix. Foto: David Fisher / Shutterstock Editorial / NTB
OVER OG UT: Jesy Nelson (nummer to fra venstre) ønsker ikke lenger å være en del av Little Mix. Foto: David Fisher / Shutterstock Editorial / NTB Vis mer

Har gått utover helsa

I et innlegg på Instagram går hun nærmere inn på beslutningen.

«Sannheten er at det å være i gruppa har gått utover min mentale helse. Jeg synes det konstante presset ved å være i en jentegruppe og leve opp til forventningene er veldig vanskelig, innrømmer artisten, og fortsetter:

«Det kommer en tid i livet der vi trenger å investere i og ta vare på oss selv framfor å fokusere på å gjøre andre mennesker lykkelige, og jeg føler at det er på tide å begynne den prosessen».

Videre skriver Nelson at det er med et tungt hjerte at hun slutter i Little Mix, men at hun er nødt til å tilbringe tid med de menneskene hun er glad i og dermed gå i gang med et nytt kapittel.

«Jeg er ikke helt sikker på hvordan det kommer til å se ut akkurat nå, men jeg håper at dere vil være der for å støtte meg. Jeg ønsker å si tusen takk til alle som har vært involvert i vår reise», fortsetter hun.

Avslutningsvis takker Nelson de resterende medlemmene av Little Mix for å ha skapt de mest fantastiske minnene - som hun aldri vil glemme.

«Jeg håper at dere vil fortsette med å oppfylle drømmene deres og lage musikk som folk elsker», avslutter hun innlegget med.

SPICY: Spice Girls-medlem avslører i et intervju at hun på 90-tallet hoppet til køys med en i den berømte jentegruppa. Vis mer

- Utrolig trist

I en uttalelse delt på Little Mix' offisielle Twitter-profil skriver de tre resterende medlemmene at det er en utrolig trist tid for dem alle. De påpeker imidlertid at de støtter Nelsons avgjørelse fullt ut.

«Vi elsker henne veldig høyt og er enige om at det er viktig at hun gjør det som er riktig for hennes mentale helse og velvære. Vi gleder oss fortsatt veldig over reisen med Little Mix, og vi tre er ikke klare for at den skal være over», fortsetter de, og legger til:

«Vi vet at det at Jesy forlater gruppa kommer til å være veldig opprørende nyheter for fansen vår. Vi elsker dere så mye og er så takknemlige for lojaliteten og støtten dere gir til oss alle. Vi gleder oss til å se mange av dere på turneen vår».

Nelsons beslutning kommer bare en måned etter at hun tok seg fri fra musikkgruppa grunnet private medisinske årsaker.

COMEBACK: Jentegruppa «The Pussycat Dolls» opptrådte under den britiske versjonen av X Factor. Ikke alle var like fornøyde etter showet. Video: Instagram / Rød Løper Vis mer

Utsatt for netthets

Sangeren har tidligere snakket åpent om sine psykiske problemer, blant annet i BBC-dokumentaren «Odd One Out». Hun har tidligere slitt med depresjon og spiseforstyrrelser, og har også blitt utsatt for netthets.

Overfor The Guardian i fjor uttalte Nelson at hun hadde en rutine hvor hun våknet, og deretter gikk inn på Twitter for å lete etter de verste tingene hun kunne finne om seg selv.

- Jeg gikk inn i søkefeltet og skrev: «Jesy feit» eller «Jesy stygg», for å se hva som kom opp. Noen ganger trengte jeg ikke engang å gjøre det, jeg trengte bare å skrive «Jesy», og så fikk jeg se alle de forferdelige tingene. Alle ba meg ignorere det, men det var som en avhengighet, sa hun.

LES OGSÅ: Åpner seg om spontanabort

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer