Niklas Baarli

Brakk ryggen - har fått gode nyheter

Radioprofilen får komme hjem til Norge.

BRAKK RYGGEN: Niklas Baarli skadet seg stygt på en ferietur, der han brakk ryggen. Nå oppdaterer han følgerne sine. Her avbildet med forloveden Benjamin Silseth. Foto: NTB Scanpix
BRAKK RYGGEN: Niklas Baarli skadet seg stygt på en ferietur, der han brakk ryggen. Nå oppdaterer han følgerne sine. Her avbildet med forloveden Benjamin Silseth. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere radioprogramleder for NRK3, Niklas Baarli (30), og kompisen, NRK-programlederen Ronny Brede Aase (33), har de siste ukene feriert sammen rundt i Asia.

Før helgen kunne radioprofilen derimot dele en litt uhyggelig nyhet med følgerne sine, etter å ha delt en rekke eksotiske bilder fra tidligere opplevelser under samme ferietur.

På Instagrams historiefunksjon delte nemlig 30-åringen en videosnutt der han lå på sykehus. Ved siden av ham satt Brede Aase - og i videoen kom det fram at de hadde vært involvert i en stygg ulykke under en båttur.

- Niklas hadde en litt røff opplevelse på båt i stad, det var ganske dramatisk, sa Brede Aase i videoen.

Brakk ryggen

Til Se og Hør kunne 30-åringen avsløre hva som faktisk skjedde.

- Båten vi satt på med traff en bølge som gjorde at jeg fikk en kraftig smell i ryggen, skrev han via SMS.

Kort tid etter ble det klart at det var snakk om brudd i ryggen.

RØNTGEN: 30-åringen delte flere røntgenbilder med følgerne sine. Foto: Skjermdump Instagram
RØNTGEN: 30-åringen delte flere røntgenbilder med følgerne sine. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

Dagene etter har imidlertid vært preget av uvisshet, og det har ifølge Baarlis Instagram tatt flere dager å få svar på hva som vil skje videre. I mellomtiden har han også blitt fraktet til et sykehus i Manila, hovedstaden på Filippinene.

FASIT: Radioprofilen ble tidligere denne uka fraktet til et sykehus i Manila. Foto: Skjermdump Instagram
FASIT: Radioprofilen ble tidligere denne uka fraktet til et sykehus i Manila. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

Tirsdag morgen kunne Baarli opplyse om at han ennå ikke hadde fått noen flere svar.

- Vet ikke noe mer. Venter på svar fra CT-undersøkelsene som ble tatt i går. Frem til da er neste steg uvisst, skrev han i en SMS til Se og Hør.

71 GRADER NORD: Det ble en tung finaledag for programleder Niklas Baarli, som midtveis endte med å trekke seg. Vis mer

Får komme hjem

Nå oppdaterer han imidlertid følgerne sine nok en gang på Instagram, der det endelig har blitt avgjort hva som skjer videre. 30-åringen forteller nemlig at det er gode nyheter.

- Det viser seg altså at bruddene er stabile nok til at jeg kan bli flydd hjem, sammen med en sykepleier som passer på å gi meg masse smertemedisin. Det gjør at jeg kan dra hjem til Norge og operere, opplyser han, og legger til:

- Da kan det virke som at det blir rundt fem dagers ventetid, så her er det bare å glede seg - for det ser ut til at det kan bli mange kjedelige oppdateringer, avslutter han med glimt i øyet.

Kunne bli lam

Undersøkelsene ble gjort for å avgjøre bruddets alvorlighetsgrad, og for å finne ut om han får komme hjem til Norge eller ikke. På Instagrams historiefunksjon var han, som vanlig, raskt ute med å oppdatere følgerne.

Baarli, som under hele oppholdet på det han selv omtaler som «feriekontinentet Asia», har smilt og vært tilsynelatende ved godt mot - selv da han tidligere i dag i utgangspunktet mottok en skremmende beskjed.

GODT HUMØR: Baarli har under hele sykehusoppholdet vært tilsynelatende glad og blid. Foto: Skjermdump Instagram
GODT HUMØR: Baarli har under hele sykehusoppholdet vært tilsynelatende glad og blid. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

- Da har altså en litt kjedelig nyhet kommet fra undersøkelsene. Det viser seg å være et ustabilt brudd, som rett og slett kan føre til at jeg blir lam, forteller han, og fortsetter:

- Spørsmålet er om jeg er stabil nok til å bli frakta hjem til Norge nå, eller om jeg blir lam på veien. Tida vil vise, norske leger skal avgjøre. Også kan det jo hende da, at jeg likevel kan danse brudevals i mitt eget bryllup, fortalte han før det ble klart at han fikk komme hjem til Norge.

LES OGSÅ: - Der lå jeg, med brukket rygg og i fare for å bli lam

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer