Harvey Weinstein-skandalen:

- Brad truet Harvey da han oppdaget hva han gjorde mot Gwyneth

Brad Pitt skal ha sett rødt da han fikk høre hva kjæresten hadde opplevd.

BLE RASENDE: Da Brad Pitt fant ut at kjæresten Gwyneth Platrow hadde blitt seksuelt trakassert av filmprodusent Harvey Weinstein (t.h.), skal han ha truet med å banke opp den mektige Hollywood-mannen. Foto: NTB scanpix
BLE RASENDE: Da Brad Pitt fant ut at kjæresten Gwyneth Platrow hadde blitt seksuelt trakassert av filmprodusent Harvey Weinstein (t.h.), skal han ha truet med å banke opp den mektige Hollywood-mannen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Forrige uke publiserte The New York Times en omfattende avsløring om Hollywood-produsenten Harvey Weinstein (65) og hvordan han skal ha seksuelt trakassert flere kvinner over tre tiår.

Etter at nyheten slo ned som en bombe i Hollywood, har flere berømte kjendiskvinner stått fram med sine historier.

Et par av de største navnene er de Oscar-vinnende skuespillerne Gwyneth Paltrow (45) og Angelina Jolie (42), som overfor The New York Times har fortalt om seksuelle tilnærmelser fra den nå sparkede Hollywood-produsenten.

På den tiden Paltrow skal ha blitt seksuelt trakassert av Weinstein, var hun i et forhold med filmstjernen Brad Pitt (53). Og han skal ha tent på alle pluggene da han fikk vite hva Weinstein hadde gjort.

Ifølge People truet Pitt med å banke opp Harvey Weinstein etter at kjæresten Gwyneth fortalte ham at filmmogulen hadde sextrakassert henne.

- Truet med å banke ham opp

Paltrow har selv avslørt at Weinstein skal ha kommet med upassende tilnærmelser overfor henne da hun var 22 år gammel, etter at han hadde gitt henne hovedrollen i filmen «Emma».

Like før innspillingen startet, tilkalte Weinstein Paltrow til suiten sin på Peninsula Beverly Hills Hotel i Los Angeles for et møte.

Mot slutten av møtet skal Weinstein ifølge Paltrow ha plassert hendene sine på hennes og foreslått at de skulle gå inn på soverommet for en massasje, fortalte Paltrow til The New York Times tirsdag.

Pitt konfronterte Weinstein om hendelsen på en fest i Hollywood en stund senere, uttaler en kilde overfor People:

- Brad truet Harvey. Han stilte seg helt oppi ansiktet hans, prikket ham i brystet og sa: «Du skal aldri noensinne gjøre dette mot Gwyneth igjen».

Ifølge kilden gjorde Pitt det tydelig for Weinstein at det «ville få konsekvenser» hvis han prøvde seg på noe igjen, og at Pitt i så tilfelle kom til å banke ham opp.

Ung Pitt risikerte karrieren

Brad Pitt, som på midten av 1990-tallet var i ferd med å skape seg et eget navn i Hollywood, lot seg ikke skremme av den mektige filmprodusenten.

- Han gjorde det krystallklart for ham at dette ikke skulle få skje igjen, og det gjorde det heller ikke, legger Peoples kilde til.

Når det gjelder Weinsteins reaksjon, skal den ha vært som følger:

- Først prøvde Harvey å forklare seg, men så stoppet han og lyttet, og forstod beskjeden.

Den ikke navngitte kilden berømmer videre Pitt for at han våget å konfrontere Weinstein, en mann som kunne stukket kjepper i hjulene for karrieren hans:

- Han var en ung fyr i Hollywood som tok en råsjans. Han er en av de eneste mennene i Hollywood som tok til motmæle og sa noe. Det er et faktum.

Overfor The New York Times har Brad Pitts representanter bekreftet at det stemmer at han stilte Harvey Weinstein til veggs den gang. De har imidlertid ikke bekreftet at Pitt faktisk truet den mektige filmmogulen med bank.

Skuespiller Gwyneth Paltrow og Chris Martin skilles Video licensed from Splash News / All Over Press Vis mer

Som kjent var Pitt dessuten gift med Angelina Jolie tidligere. De to giftet seg i 2014, men valgte å gå hvert til sitt i fjor høst i det som ble et svært omtalt, offentlig brudd.

Sparking og samlivsbrudd

Etter at de alvorlige anklagene mot Harvey Weinstein ble kjent forrige uke, har 65-åringen fått hard medfart i offentligheten.

Han er blitt sparket fra sitt eget produksjonsselskap, og natt til onsdag norsk tid gikk kona hans, designeren Georgina Chapman (41), ut og sa at hun vil skille seg etter ti års ekteskap.

- Hjertet mitt gråter for alle kvinnene som har lidd så forferdelig på grunn av disse utilgivelige handlingene. Jeg har valgt å gå fra mannen min, uttaler Chapman overfor People.

Og store Hollywood-stjerner som George Clooney (56) og Meryl Streep (68) er blant dem som har gått hardt ut mot Weinstein de siste dagene.

- Den skandaløse nyheten om Harvey Weinstein har skremt de av oss som har jobbet med ham, og de som jobbet med de gode og verdige sakene han støttet, har Streep sagt til CNN.

- Det er helt nytt nivå, og det er noe man på ingen måte kan akseptere. Det er ingenting annet å si enn at det er utilgivelig, har Clooney uttalt til The Daily Beast.

ONANERTE: TV-reporter Lauren Sivan forteller i et intervju med NBC hvordan stjerneprodusent Harvey Weinstein blottet seg og onanerte foran henne i kjelleren på en restaurant for rundt 10 år siden. - Jeg ble sjokkert, sier Sivan. Video: NBC via AP / NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Her bryter hun sammen i «Luksusfellen»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer