Brad og Angelina droppet Oscar-festen

Angelina Jolie skal ha tatt juryens vraking av hennes nyeste film svært tungt.

STILTE IKKE OPP: Angelina Jolie og Brad Pitt valgte å ikke komme på Oscar-utdelingen natt til mange. Det spekuleres i om grunnen er at Jolie ikke ble nominert til beste regi. Foto: Stella Pictures
STILTE IKKE OPP: Angelina Jolie og Brad Pitt valgte å ikke komme på Oscar-utdelingen natt til mange. Det spekuleres i om grunnen er at Jolie ikke ble nominert til beste regi. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Hollywood-stjernen Angelina Jolie (39) har spilt i filmer som «Maleficent», «Changeling» og «Mr. & Mrs. Smith», men satser nå på en karriere som regissør.

Siden 2007 har hun regissert fire filmer, hvorav en av dem er det biografiske dramaet «Unbroken», om den nå avdøde OL-veteranen og krigshelten Louis Zamperini.

Jolie hadde utvilsomt håpet på flere prestisjefylte Oscar-nominasjoner for filmen, men den relativt ferske regissøren er blitt avspist med nominasjoner i kategoriene «beste kinematografi», «beste lydmiksing» og «beste lydredigering».

Se vår store Oscar spesialsending her:

 

Kanskje var det nettopp derfor «Unbroken»-regissøren og ektemannen Brad Pitt (51) valgte å ikke komme på Oscar-utdelingen i Dolby Theatre i L.A. natt til mandag.

Det var hevdet at Jolie var svært skuffet over å ikke ha blitt nominert i kategorien beste regi. Angelinas far, skuespiller Jon Voight, mente også at datteren fortjente en nominasjon i den gjeve kategorien.

SKUFFET: Jolie hadde håpet på å bli nominert for sin regissørjobb i filmen Unbroken. Foto: All Over Press
SKUFFET: Jolie hadde håpet på å bli nominert for sin regissørjobb i filmen Unbroken. Foto: All Over Press Vis mer

- Jeg skulle ønske hun hadde blitt nominert, fordi jeg syntes hun fortjente det. Jeg syns regien hennes er utrolig, og selv om hun ikke hadde vært datteren min, ville jeg sagt at «henne vil jeg jobbe for». Det er utrolig vanskelige ting hun har fått til, sa han til Hollywood Reporter.

Hollywood-skjønnheten, som i 2013 fjernet begge brystene for å forhindre kreft, har tidligere rost sin kjekke ektemann for støtten han gir henne.

- Når man er førti år gammel, da vet man hva man vil ha: En ekte mann, uttalte hun om Pitt nylig i et intervju med magasinet Dandy.

Og da hun valgte å stå frem og fortelle hvorfor hun valgte å gjennomføre en dobbel mastektomi våren 2013, var «Fury»-stjernen en av dem hun takket varmest:

– Jeg er utrolig heldig som har Brad. Hans kjærlighet og omsorg har betydd enormt mye, skrev hun i den åpenhjertige New York Times-kronikken.

Beskjedent prisdryss

For 15 år siden vant Jolie Oscar for «beste kvinnelige birolle» for prestasjonen sin i «Girl, Interrupted» (1999).

[views:embed:node_embed:block:77673]

De senere årene har imidlertid de gjeveste filmprisene uteblitt for Jolie som skuespiller, selv om hun har vært nominert en rekke ganger.

«Unbroken» ble kåret til årets film under AFI Awards tidligere i år, men på Critics' Choice Movie Awards i midten av januar ble det ingen regissør-pris på Jolie. Og på SAG Awards et par uker senere, ble det kun en pris i kategorien «beste prestasjon av en stuntbesetning i en spillefilm» på filmen.

Jennifer Aniston (46), som var gift med Brad Pitt fra 2000 til 2005, er derimot blant dem som har skrytt av Angelina Jolies nyeste spillefilm.

- Den filmen er så vakker. Hun gjorde en fantastisk jobb, sa Aniston til Entertainment Tonight for en måned siden.

 

LES OGSÅ: Her er tidenes vakreste Oscar-kjoler

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer