GIR ALT: Selv om hun er høygravid planlegger Margrethe Røed og dansepartner Asmund Grindaker løft etter hvert i konkurransen. - Asmund kaster meg jo ikke rundt. Vi skal ha løft etter hvert, men løft som er trygge, sier den vordende moren til Seher.no Foto: Anders Myhren / Seher.no
GIR ALT: Selv om hun er høygravid planlegger Margrethe Røed og dansepartner Asmund Grindaker løft etter hvert i konkurransen. - Asmund kaster meg jo ikke rundt. Vi skal ha løft etter hvert, men løft som er trygge, sier den vordende moren til Seher.no Foto: Anders Myhren / Seher.noVis mer

- Bra at svigermor er jordmor

Margrethe Røed har planen klar dersom babyen vil ut under sending...

Se Margrethe og Asmund danse i video nederst i artikkelen!

SEHER.NO: Lørdag går startskuddet for en ny sesong av "Skal vi danse" på TV2, der elleve kjendiser skal konkurrere mot hverdandre om å stå igjen som den aller beste danseren i slutten av november.

Barne-TV-programleder Margrethe Røed (32) er gravid i femte måned, men lar ikke den voksende magen legge en demper på innsatsen. NRK-profilen forsikret seg på forhånd med lege om at det var forsvarlig å trene mye under svangerskapet, og bestemte seg dermed raskt for "bare å kjøre på".

- Før vi begynte å trene kjente jeg at jeg hadde litt vondt i ryggen. Nå kjenner jeg det ikke en gang. Det er veldig, veldig smart trening. Så da jeg fikk vite at jeg var gravid tenkte jeg at dette er helt supert. Jeg kommer til å være topptrent til jeg skal føde, sier Margrethe til Seher.no.

Den populære Barne-TV programlederen har termin én måned etter finalen av "Skal vi danse", men dersom babyen likevel skulle melde sin ankomst midt under et av de direktesendte TV-showene har Margrethe planen klar.

- Det er bra at jeg har en jordmor til svigermor for da kan jeg ringe henne, og høre med henne hele tiden. Og hvis hun sitter i salen og hvis det skulle skje noe så kan hun være på alerten med en gang. Så kan hun komme inn i koreografien og late som om det hele var en dans, sier den sprudlende kjendis-danseren spøkefullt til Seher.no.
Da Seher.no møter Margrethe og dansepartner Asmund Grindaker mellom danseøktene ved øvingslokalet i Nydalen i Oslo får vi demonstrert noen av dansetriksene. Parets første dans vil bli en cha cha cha, et dansenummeret uten avanserte og potensielt farlige løft. Men Margrethe forteller at de til tross for graviditeten planlegger å kombinere høye hæler og løft senere i sesongen.

- Asmund kaster meg jo ikke rundt. Vi skal ha løft etter hvert, men løft som er trygge, sier den vordende moren til Seher.no.

For selv om hun er klar for å gi alt på parketten, understreker Margrethe at det viktigste for henne hele tiden vil være å passe på barnet i magen.

- Det er jo babyen først, vi tar veldig hensyn til babyen. Det er kjempeviktig.

Dansepartner Asmund forteller at han spesielt under de første danseøvelsene var redd for at noe galt skulle skje, og sier at han har prøvd å unngå ting som kan føre til fall og passer på å hele tiden være bevisst på hva som skjer. Og dersom Margrethe blir i dårlig form som følge av graviditeten har Asmund allerede tenkt ut en ny taktikk.

- Da setter vi Margrethe i en rullestol, og så danser vi rullestoldans. Rett og slett, sier Asmund, som i fjor danset med artist Hanne Krogh, til Seher.no.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Jan Thomas er dansefavoritten

Se video med Margrethe og Asmund mellom dansetreninger her: [obj:media:8022]