GIFTET SEG I 2006: Stephen Gaytley etterlater seg partneren Andy Cowles, som han giftet seg med for tre år siden. Foto: All Over Press
GIFTET SEG I 2006: Stephen Gaytley etterlater seg partneren Andy Cowles, som han giftet seg med for tre år siden. Foto: All Over PressVis mer

Boyzone-stjerne døde

Stephen Gately ble bare 33 år gammel. Dødsårsaken er et mysterium.

SEHER.NO: Boyzone-stjernen Stephen Gately var på ferie på Mallorca da han døde lørdag, melder News of the World. Årsaken til det plutselige og overraskende dødsfallet er så langt ikke kjent.

- Det ser ut til at han dro ut for å ta noen drinker, deretter kom han tilbake, sovnet og våknet aldri opp igjen, sier en venn av sangeren til News of the World.

Så sent som mandag deltok Stephen på prisutdelingen Pride of Britain Awards i London, sammen med sin tidligere Boyzone-kollega Ronan Keating.

Torsdag oppdaterte han sin Twitter-side for siste gang med meldingen: "still busy - lots going on. Focussing on finishing my book next so may be quiet here."

Ronan Keating skal ha tatt nyheten om vennens død svært hardt.

- Ronan er helt i villrede. Ingen hadde ventet at noe slikt skulle skje. Han elsket Stephen som en bror, de var så nær hverandre. Dette slo ham i bakken. Det er et massivt sjokk for alle og ingen kan forstå det ennå. Dette er en gedigen tragedie, sier en venn av Ronan til avisen.

Sammen med Boyzone hadde Stephen Gately også mange norske fans. I 1999 spilte gruppen i Oslo Spektrum.

Boyzone-manager Lous Walsh sier gruppen er knust over det som har skjedd.

- Vi er fullstendig knust. Jeg er helt i sjokk. Jeg var sammen med ham seinest på mandag på en prisutdeling. Vi vet ikke mye om hva som har skjedd ennå. Han var en stor mann, sier Walsh.

Boyzone ble nylig gjenforent, og de fire gjenværende medlemmene av gruppa vil reise til Mallorca mandag. 

- Jeg og guttene flyr dit i morgen. Vi trenger bare å komme oss over dit og gjøre det vi trenger å gjøre, sier Shane Lynch i Boyzone.

Stephen etterlater seg partneren Andrew Cowles, som han giftet seg med i mars 2006. Gately sto fram som homofil for ti år siden, noe som slo ned som en bombe i britisk presse.

Etter å ha blitt med i Boyzone i 1993, har Gately sammen med gruppen opplevd å nå toppen av hitlistene seks ganger med sangene "Words", "A Different Beat", "All That I Need", "No Matter What", "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" og "You Needed Me".

Han nådde også tredjeplass på den britiske single-lista med solo-låta "New Beginning".

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

Se og hør Stephen synge "No matter what" sammen med resten av Boyzone her: