FÅR MED PRODUSENTEN: Skavlan får hjelp av NRKs superprodusent Ole Jørgen Grønlund til å lage "Skavlan" for SVT1.  Foto: SCANPIX
FÅR MED PRODUSENTEN: Skavlan får hjelp av NRKs superprodusent Ole Jørgen Grønlund til å lage "Skavlan" for SVT1. Foto: SCANPIXVis mer

Bøyer seg for Skavlan-krav

For Sveriges Television er fast bestemt på å få Skavlan til skjermen.

SEHER.NO: At Sveriges Television er fast bestemte på å få den norske suksessprogramlederen Fredrik Skavlan (42) på svenske tv-skjermer, skal være sikkert og visst.

For da den norske "Først & Sist"-stjernen fikk tilbudet fra tv-kanalen, hadde han ett monumentalt krav.

Nemlig at hans favorittprodusent, NRK-ansatte Ole Jørgen Grønlund (54), skulle være med på teamet, skriver VG.

- Han er ekstremt viktig for at programmet skal se ut som det gjør, sa Skavlan til VG, da nyheten om det svenske showet kom.

Men da SVT1 forhørte seg med NRK om de kunne få låne superprodusenten, som for tiden jobber med storsatsinger som "Grosvold", "Store studio" og "Beat for Beat", sa statskanalen nei.

Årsaken var at Grønlund er opptatt med innspillingen av "Grosvold" på fredagene, som var SVT1s planlagte innspillingsdag.

- De svarte egentlig nei fordi jeg gjør "Grosvold" på fredager, men da flyttet svenskene produksjonen til torsdager for å få det til. De er rett og slett godt fornøyd med måten vi gjør det på, sier Grønlund til VG.

Det svenske talkshowet skal hete "Skavlan" og blir relativt likt " Først & Sist". Og ifølge prosjektleder i NRK, Charlo Halvorsen, er det ikke uten grunn at SVT1 ønsket seg Grønlund, som nå skal flys frem og tilbake fra Stockholm hver torsdag.

- Han er Skandinavias beste. Han har stått for hele det visuelle utrykket i "Først & Sist" sier Halvorsen.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Vil helst sikkert bli sendt på NRK