Boybandstjerne døde av kreft

- Dette er en svært trist dag.

DØDE: LFO-stjernen Rich Cronin døde onsdag, etter en årelang kamp mot kreftsykdommen. LFO ble superstjerner i 1999 med hitten «Summer Girls».  Foto: Reuters
DØDE: LFO-stjernen Rich Cronin døde onsdag, etter en årelang kamp mot kreftsykdommen. LFO ble superstjerner i 1999 med hitten «Summer Girls». Foto: Reuters Vis mer
SEHER.NO:  Den amerikanske popstjernen Rich Cronin døde onsdag ettermiddag, kun 35 år gammel, etter en fem år lang kamp mot kreften. 

Cronin, som ble superstjerne med boybandet LFO på 90-tallet, ble diagnostisert med leukemi i 2005, og har siden da holdt seg unna rampelyset i et forsøk på å bli frisk fra den dødelige sykdommen. 

Onsdag måtte han imidlertid gi tapt, etter å ha fått et hjerteinfarkt, skriver E!Online.

Cronin og LFO fikk sitt store gjennombrudd i 1999 med megahitten «Summer Girls», som også var en stor hit her hjemme i Norge.

Singelen lå hele seks uker på topp-plassen på den prestisjefulle Billboard Hot 100 Singles sales-listen i 1999, og førte til at gruppa fikk stor suksess i utlandet. 

Bandet ble oppløst i 2002, men Cronin hadde fortsatt god kontakt med sine LFO-kolleger, samt andre store boybandstjerner i USA.

Tidligere N'Sync-stjerne Lance Bass var en av de første til å kommentere dødsfallet onsdag, og sier på sin Twitter-side at han er svært lei seg for vennens bortgang.

- Dette er en veldig veldig trist dag, at Rich Cronin har gått bort. Han var en fantastisk fyr, skriver Bass.


Etter at han fikk kreftdiagnosen i 2005 ble Cronin en aktiv forkjemper av kreftsaken, og startet blant annet the Rich Cronin Hope Foundation for å øke oppmerksomheten rundt sykdommen, samt få flere mennesker til å donere blod og beinmarg.  

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 

LES OGSÅ:   - TV-stjernen mistet sin kone

Se musikkvideoen til «Summer Girls» nedenfor: