SKAL SKÅNES FRA KAMERAENE: Forrige uke entret David Bowies ekskone, Angie Bowie (t.v), isolasjonen i «Celebrity Big Brother»-huset i Storbritannia.  Foto: Xposure/ Splash News
SKAL SKÅNES FRA KAMERAENE: Forrige uke entret David Bowies ekskone, Angie Bowie (t.v), isolasjonen i «Celebrity Big Brother»-huset i Storbritannia. Foto: Xposure/ Splash NewsVis mer

- Bowies ekskone vil bli i Big Brother-huset

Angie Bowie skal ha avslått muligheten til å trekke seg etter å ha fått vite om eks-mannens bortgang.

SEOGHØR.NO: Mandag morgen kom den tragiske nyheten om at det popkulturelle ikonet David Bowie hadde gått bort.

Den britiske artisten sovnet inn søndag, to dager etter 69-årsdagen sin, etter halvannet års kreftsykdom.

Dødsbudskapet har gått verden over mandag formiddag, og internasjonale og norske kjendier hyller den avdøde multikunstneren.

En av de som lenge var uvitende om dødsfallet var Angie Bowie, Davids eks-kone. Hun er for tiden med i en kjendisutgave av realityserien «Big Brother» i Storbritannia.

Produsentene sier nå ifølge The Sun at Angie har fått vite om dødsfallet, men har valgt å bli i «Celebrity Big Brother»-huset.

- Hun har muligheten til å reise når som helst. Avgjørelsen om å bli er er helt og holdent hennes egen, sier en talsperson for programmet til avisen.

Saken fortsetter under bildet.

LYKKELIGE: Angela og David Bowie fotografert sammen i 1974, før ekteskapet deres grunnstøtte.  Foto: Pa Photos
LYKKELIGE: Angela og David Bowie fotografert sammen i 1974, før ekteskapet deres grunnstøtte. Foto: Pa Photos Vis mer

Tidligere mandag informerte Channel 5 om at Bowies ekskone ville bli skånet fra «Big Brother»-kameraene når hun mottok dødsbudskapet, ifølge The Guardian.

Angie Bowie entret isolasjonen i «Big Brother»-huset tirsdag 5. januar. Der har hun blant annet fortalt de andre deltakerne at hun ikke har sett David Bowie på flere tiår, ifølge Mirror.

Bowies muse

Angela «Angie» Bowie, en tidligere amerikansk modell, møtte David Bowie da hun var 19 år gammel. Få år senere giftet de seg.

Ifølge The Guardian dukket hun opp som seg selv i filmen «Ziggy Stardust and the Spiders from Mars» (1973). Dessuten skal hun ha vært inspirasjonen bak Bowies hitlåter «The Prettiest Star», «Golden Years» og «Cracked Actor». 

TURBULENT FORHOLD: Etter at Angie Bowie kom inn i «Celebrity Big Brother»-huset har hun fortalt fritt om det stormfulle forholdet med David Bowie. Her i samtale med PR-mannen Jonathan Cheban, kjent for sitt vennskap med Kim Kardashian. På bildet til høyre er Angie fotografert med David Bowie og deres sønn Duncan Zowie i 1974. Foto: Wenn/ Rex Features
TURBULENT FORHOLD: Etter at Angie Bowie kom inn i «Celebrity Big Brother»-huset har hun fortalt fritt om det stormfulle forholdet med David Bowie. Her i samtale med PR-mannen Jonathan Cheban, kjent for sitt vennskap med Kim Kardashian. På bildet til høyre er Angie fotografert med David Bowie og deres sønn Duncan Zowie i 1974. Foto: Wenn/ Rex Features Vis mer

Angie fikk sønnen Duncan Jones (44) med David Bowie. Ziggy Stardust-skaperen fikk imidlertid omsorgsrett for sønnen etter skilsmissen i 1980, ifølge Daily Mail.

Jones, som har regissert filmer som «Moon» og «Source Code», var blant de første som bekreftet farens død mandag morgen.

- Veldig lei meg og trist over å si at det er sant. Jeg kommer til å være offline en stund. Kjærlighet til alle, skrev han om farens dødsfall på Twitter-kontoen sin.

FAR OG SØNN: David Bowie fikk omsorgsretten for sønnen etter skilsmissen fra Angie. Her er far og sønn på premieren til Duncans film «Moon» under Sundance filmfestival i 2009. Duncan Jones har ikke hatt kontakt med moren sin på flere år.  Foto: AP
FAR OG SØNN: David Bowie fikk omsorgsretten for sønnen etter skilsmissen fra Angie. Her er far og sønn på premieren til Duncans film «Moon» under Sundance filmfestival i 2009. Duncan Jones har ikke hatt kontakt med moren sin på flere år. Foto: AP Vis mer

LES OGSÅ: Avslørte forlovelse under Golden Globe Awards