Whitney Buha:

­Botox-blemme: - Så flaut

Det gikk ikke helt etter planen da influenseren skulle sprøyte inn Botox.

BOTOX: Bloggeren Whitney Buha fra Chicago skulle bare ta seg en liten runde botox, men utfallet ble ikke slik hun så for seg. Vis mer
Publisert

Det blir stadig vanligere og vanligere å fikse på utseendet sitt, men det betyr overhodet ikke at meningene blir mindre av den grunn.

Mens enkelte ikke ser noen risiko i det hele tatt, er andre svært skeptiske til å enten legge seg under kniven eller sprøyte diverse inn i kroppen.

Vi har tidligere sett at det kan gå galt, noe det nå også har gjort for den amerikanske influenseren Whitney Buha (34).

I sosiale medier har hun nemlig lagt ut en video av seg selv hvor hun viser at Botox-injeksjonene virkelig ikke har endt som hun ønsket. Mens det ene øyet er ekstra mye åpnet, henger det andre øyelokket mer enn normalt.

REAGERER: Den danske serien «Plastikkongene» får influencer Kristin Gjelsvik til å reagere. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

- Så flaut

Det hele skal ifølge People ha startet for omlag tre uker siden.

- Dette er så flaut, og jeg vil virkelig ikke vise dette, men alle spør om å få se. Mange av dere tar Botox og visste ikke at dette kan skje. Jeg visste det heller ikke, sier hun blant annet i en video på Instagram.

Influenseren forklarer videre at etter hennes vanlige injeksjon var ikke hennes venstre øyenbryn like høyt som det høyre. Hun dro derfor tilbake for å forsøke å rette det opp, men det motsatte skjedde.

UHELDIG: Influenseren synes det er flaut å vise seg fram på sosiale medier, etter at en Botox-injeksjon ikke gikk helt som planlagt. Foto: Instagram / Whitney Buha
UHELDIG: Influenseren synes det er flaut å vise seg fram på sosiale medier, etter at en Botox-injeksjon ikke gikk helt som planlagt. Foto: Instagram / Whitney Buha Vis mer

- Helt siden jeg dro tilbake, er det dette som har skjedd, sier hun.

De siste ukene har Buha delt jevnlige oppdateringer med sine nesten 100 000 følgere på Instagram. Nå håper hun at det sakte, men sikkert skal bedre seg for hver dag som går.

HEKTA: 25 år gamle Patrick Mast elsker å gjøre kirurgiske inngrep på fjeset sitt, og har brukt over en halv millioner kroner over årene. Reporter: Christian Wehus. Video: @patrichaflatwood Vis mer

Potensielle bivirkninger

I videoen forteller Buha at hun har forhørt seg med en spesialist, som fortalte at fordi hennes venstre øyelokk dekker deler av øyet hennes, er synet hemmet. Det fører igjen til at det andre øyet overkompenserer.

Ifølge plastisk kirurg Adam Kolker, er slike bivirkninger «sjeldne og midlertidige». Det uttalte han til Allure. Det som har skjedd med Buha skjer ifølge Kolker bare i rundt én til fem prosent av tilfellene.

Andre potensielle bivirkninger etter Botox-injeksjoner er hodepine og milde blåmerker rundt stikkstedet.

Ifølge Mayoklinikken, som er et verdenskjent medisinsk senter i USA, utføres Botox i hovedsak for å jevne ut rynker. De skriver at mulige bivirkninger eller komplikasjoner kan være alt fra smerter og hevelser, til tørrhet i øynene og hengende øyelokk.

RAAD: En åpenhjertig Isabel Raad har byttet side i debatten om plastisk kirurgi. Video: Celina Morken Vis mer

De skriver også at til tross for at det er svært uvanlig, kan injeksjonene spre seg til andre steder i kroppen. Det kan føre til blant annet synsproblemer, tale- og svelgeproblemer, pusteproblemer eller tap av blærekontroll.

LES OGSÅ: - Kroppen min stod i flammer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer