Børner avgårde med «datter» på 13

Anders Baasmo Christiansen sprudler i unik bilrace-film. Se video!

Publisert

SEOGHØR.NO: Ikke siden «Flåklypa Grand Prix» fra 1976, har det vært lagd en norsk film om et bilrace.

- Men «Flåklypa» var en dukkefilm. Dette er virkelighet. Og ingenting er juks, sier Anders Baasmo Christiansen (38) til Seoghør.no.

I kinofilmen «Børning», som kommer på norske kinoer onsdag, spiller Anders Amcar-legenden Roy. I sin Ford Mustang 1967-modell, med mer enn 600 hestekrefter under panseret, har Roy vunnet alt som er av aksellerasjonsløp. Både såkalt «Street Illegal» (402 meter) og «Street Legal» (201 meter).

Han har også en 13 år gammel datter, som for det meste bor hos sin mor.

DUO: Anders Baasmo og Ida Husøy fant tonen raskt i rollene som far og datter. Her med filmens tredje hovedrollekarakter – Ford Mustang’en «Lillegul». Foto: Henning Jensen
DUO: Anders Baasmo og Ida Husøy fant tonen raskt i rollene som far og datter. Her med filmens tredje hovedrollekarakter – Ford Mustang’en «Lillegul». Foto: Henning Jensen Vis mer


 
Raske «Lillegul»
- Bilen er en 1967-modell i virkeligheten også. Og bilens eier er mannen som «Børning» løselig er basert på, forteller Anders.

Han snakker om 45 år gamle Richard Bugge Andersen.

Kjerra, som heter «Lillegul» både i virkeligheten og på film, går fra 0 til 100 på 2,2 sekunder.

- Den steiler på de to første girene, røper Richard.

I videoen øverst i saken forteller Anders Baasmo Christiansen og Ida Husøy om innspillingen av «Børning». Du kan også se hvordan det gikk da «far og datter» ble utsatt for børning under fotografering med Se og Hør..
 
Veddemål
I den nye kinofilmen er tilværelsen som «Street Illegal»- og «Street Legal»-helt tatt et steg videre. Et sjumilssteg.

- Det ene ordet tar det andre, og plutselig har jeg inngått et veddemål med erkerivalen min. Førstemann til mål, i et bilrace som starter ved Tyrigrava Kro utenfor Oslo – og ender ved Nordkapp, forteller Anders.
 
Fikk god kjemi
I «Børning» er ikke Roy noen farsfigur å skryte av. Ikke til å begynne med, hvertfall.
Derimot får skuespilleren gode skussmål:

- Anders og jeg fant tonen fort. Han var lett å prate med, og det gjorde at vi fikk god kjemi foran kamera. Anders er en ungdommelig og kul fyr, sier Ida Husøy til Seoghør.no.

RASKEST I LANDET: «Lillegul» går fra 0 til 100 km/t på utrolige 2,2 sekunder. Under innspilling, på vei mot Nordkapp, kjørte Anders i oppimot 230 km/t. Foto: Henning Jensen
RASKEST I LANDET: «Lillegul» går fra 0 til 100 km/t på utrolige 2,2 sekunder. Under innspilling, på vei mot Nordkapp, kjørte Anders i oppimot 230 km/t. Foto: Henning Jensen Vis mer


 
Både datter og venn
Ida er fra Heidal ved Otta, midtveis mellom Trondheim og Oslo. Til høsten skal hun gå i niende klasse ved Heidal skole. Hun spiller filmens «Nina».

- Ida var langt hjemmefra under innspillingen, og jeg følte et visst faderlig ansvar for henne. Men samtidig er Ida en kul og talentfull dame. Vi ble nok like mye kompiser som far og datter, sier Anders.

«Børning» har premiere på norske kinoer førstkommende onsdag.

LES OGSÅ: Se, så slank han er blitt!

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer