VENNER, KOLLEGAER OG
&nbsp;<span style="background-color: initial;">NABOER: Janne Formoe og Linn &nbsp;</span><span style="background-color: initial;">Skåber har vært venner i en årrekke,&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">og bodd under samme tak i over ti&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">år! Her er de to fotografert sammen under&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">premierefesten til TV 2-serien «Best&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">Før» i midten av mars. Foto: Espen Solli, Se og Hør</span>
VENNER, KOLLEGAER OG  NABOER: Janne Formoe og Linn  Skåber har vært venner i en årrekke, og bodd under samme tak i over ti år! Her er de to fotografert sammen under premierefesten til TV 2-serien «Best Før» i midten av mars. Foto: Espen Solli, Se og HørVis mer

Linn Skåber og Janne Formoe er gode naboer:

Bor side om side i Norges «Melrose Place»

– Vi sees ofte, for vi er jo nabokjerringer, sier Janne Formoe til Se og Hør.

(Se og Hør): Det skapte store overskrifter da Linn Skåber (46) i 2009 slo ned Janne Formoe (41).

Se og Hør trykket bilder fra da Linn besøkte Janne på sykehuset, men heldigvis var det hele en del av NRK-serien «Fra hjerte til hjerte».

I virkeligheten er de to gode venner og naboer, og skravla sitter løst når de morsomme damene møtes.

I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Linn Skåber. Faksimile: Se og Hør
I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om Linn Skåber. Faksimile: Se og Hør Vis mer

– Vi sees ofte, for vi er jo nabokjerringer, røper Janne til Se og Hør.

Kjendis-bolig

De to TV-profilene bor nemlig side om side i samme bygård på Grünerløkka – en bygning som har fått kallenavnet «Norges Melrose Place» på grunn av beboernes kjendisstatus.

Her har Linn bodd sammen med sønnen Niels (14) siden 2007, og for seks år siden kjøpte hun også naboleiligheten og slo den sammen til én stor bolig. Også Christian Skolmen (46) bor i bygården, sammen med modellkona Isabel Ødegård (40).

Han og Linn spiller sammen i sistnevntes ferske humorserie «Best før» på TV 2.

STJERNESPEKKET BYGÅRD: En
&nbsp;mengde TV stjerner og andre kjendiser bor i denne &nbsp;bygården på populære Grünerløkka i Oslo Foto: Espen Solli, Se og Hør
STJERNESPEKKET BYGÅRD: En  mengde TV stjerner og andre kjendiser bor i denne  bygården på populære Grünerløkka i Oslo Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer

Forventningsfull

På seriens premierefest nylig, var selvsagt Janne tilstede for å gratulere sin gode venninne.

– Jeg gleder meg veldig til denne serien. Linn har en timing og et glimt i øyet, som er helt unikt. Hun er en av de morsomste jeg vet om, skryter hun til Se og Hør.

Musiker og brannmann

De to har mye å skravle om. Mens Linn er aktuell på TV 2, gjør Janne det godt i TVNorges humorserie «Neste Sommer».

MUNNRAPP: Linn Skåber snakker om et legebesøk der hun fikk vite at hun har fått aldersflekker. Dette reagerer hennes tidligere kjæreste Thomas Giertsen på. Vis mer Vis mer

I tillegg til TV-suksess på hver sin kant, går det også godt på privaten for venninnene.

Skåber har funnet lykken med musiker Simon Malm (44), og Janne er i et ferskt forhold med brannmannen Thomas Grimsgaard (42).

Ble inspirert av virkeligheten

Det er seks år siden hun fylte 40 år, noe karakteren hennes Lena i den nye humorserien «Best før» gjør i første episode. TV 2-serien følger karakteren gjennom flere problemer, og allerede i første avsnitt mister hun både jobb og ektemann.

Skåber legger ikke skjul på at de lot seg inspirere av det virkelige liv da serien ble skrevet, men hun kjenner seg ikke igjen i tv-karakteren hun nå gir liv til. Den tidligere paneldeltakeren i «Nytt på nytt» har aldri hatt noe stor midtlivskrise, men har likevel kjent på følelsen av å bli eldre.

SOMMERSPRELL: Janne spiller i den
&nbsp;muntre serien «Neste sommer» sammen med&nbsp;bl.a. Eivind Sander (f.v.) Pia Tjelta, Trond Fausa
Aurvåg og Lukas Prange Løberg (foran). Foto: TVNorge
SOMMERSPRELL: Janne spiller i den  muntre serien «Neste sommer» sammen med 
bl.a. Eivind Sander (f.v.) Pia Tjelta, Trond Fausa
Aurvåg og Lukas Prange Løberg (foran). Foto: TVNorge
Vis mer

- Det er nesten så lenge siden jeg fylte 40 at jeg ikke husker det, men det er jo ikke så himla mange år siden. Grunnen til at jeg synes det er kjipt å bli eldre, er jo fordi jeg er ekstremt glad i livet, sier hun og fortsetter:

- Å leve er en stor gave, og det er derfor jeg ikke synes noe spesielt om å bli minnet på alder hele tida. Man nærmer seg hele tida slutten, og fornektelse er den beste måten å takle det på, sa hun i mars til Dagbladet.

40-ÅRSKRISE: I den nye TV 2-serien
&nbsp;«Best før» spiller Linn en nyskilt, arbeidsledig &nbsp;40-åring. Medspillere er Anne Marie Ottersen og &nbsp;Christian Skolmen. Foto: TV 2.
40-ÅRSKRISE: I den nye TV 2-serien  «Best før» spiller Linn en nyskilt, arbeidsledig  40-åring. Medspillere er Anne Marie Ottersen og  Christian Skolmen. Foto: TV 2. Vis mer

Feiret 42-årsdagen med 200 gjester

Da den meritterte skuespilleren ble halvveis til 80 feiret hun med en nabo, som hadde med elggryte og brettspill opp til henne. Da hun fylte 42 slo hun derimot på stortromma, med hele 200 gjester.

- Jeg har aldri likt å feire runde tall. Det minner meg for mye om jul, påske og andre høytider. Om jeg heller slår til med en fest på et vilkårlig tall, blir det mer som en hverdag, sier hun.

LES OGSÅ: - Han er kjekk, snill og spennende