Bor hver for seg

Stortingspresident Thorbjørn Jagland og kona Hanne bor i hver sin by. - Det har styrket ekteskapet, sier Jagland.

HELSEBOT: - Først en rask tur på ski, så rett inn i badstua. Etterpå avslutter jeg gjerne med et glass vin foran peisen. Det er helsebot det! sier Thorbjørn Jagland.
HELSEBOT: - Først en rask tur på ski, så rett inn i badstua. Etterpå avslutter jeg gjerne med et glass vin foran peisen. Det er helsebot det! sier Thorbjørn Jagland. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thorbjørn Jagland (56) har gått gradene med stil. Først som grindgutt seks år gammel. 50 år senere ble han valgt til landets viktigste person etter kong Harald, som stortingspresident. Det gir lite makt - men mye prestisje. I mellomtiden har han rukket å være både stas- og utenriksminister.


For noen år siden kjøpte familien et hus i Risør. Kona Hanne valgte å ta seg jobb på Sørlandet, og ble boende der noen dager i uka.


- Hanne og jeg følte at vi måtte skifte kurs om vi skulle fortsette samlivet. Vi ønsket å ha en forandring, sier Jagland.  Han mener det er spennende å bo hver for seg.


- Ja, faktisk. Det er ikke dumt at man kan gjøre hva man vil en periode av livet. Da kan man planlegge sin egen dag, og for oss har det styrket forholdet.  Men det er selvsagt ikke en varig løsning. Den siste tiden har Hanne jobbet mye i Oslo og vært med meg på representasjon, men hun opprettholder boplikten i Risør, sier tobarnsfaren.


Sønnene Anders (27) og Henrik (20) har fått oppleve hva det vil si å ha en far som er midt i stormen.


- Ingen kan forestille seg hvor vanskelig det må ha vært. Da guttene var unge og sårbare hadde de det tøft. Men heldigvis har Anders og Henrik vært godt integrert i lokalmiljøet der vi bor med gode venner, naboer og ikke minst familien.


Da det stormet som verst rundt Jagland, falt han om på kontoret og ble innlagt på Rikshospitalet. I dag føler han seg i fin form.


-Legene sier at helsesituasjonen min er helt på tapp. Da jeg lå på Rikshospitalet fant de ingenting.


Jagland røper at han ønsker å ha et aktivt yrkesliv også utover denne firårsperioden.


- Men det viktigste nå er å gjøre en god jobb som stortingspresident, sier Thorbjørn Jagland.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer