Oslo-skytingen:

- Bør absolutt tre av

Evalueringen etter Oslo-skytingen er klar - hendelsen kunne vært unngått. Det får flere til å reagere sterkt.

REAGERER: Jan Thomas legger ikke skjul på skuffelsen etter evalueringen. Foto: Espen Solli / Se og Hør
REAGERER: Jan Thomas legger ikke skjul på skuffelsen etter evalueringen. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert

Granskningsrapporten etter skytingen i Oslo i fjor sommer ble i dag klar. Konklusjonen er at skytingen, som tok livet av to mennesker og skadet flere, kunne vært unngått, det skriver Dagbladet.

Terrorskytingen kunne vært avverget dersom PST (Politiets sikkerhetstjeneste) hadde håndtert informasjonen fra Etteretningstjenesten på en annen måte.

Det var Zaniar Matapour som åpnet ild mot utestedene Per på hjørnet og London Pub. Sistnevnte har i en årrekke vært et samlingspunkt for LHBT-miljøet.

Konklusjonen av evalueringen har ikke gått upåaktet hen i det skeive miljøet, og det er flere som er skuffet - og som føler på mistillit til justisminister Emilie Enger Mehl.

- Lovnader og ord er fattige

Overfor Se og Hør forteller kjendisstylist Jan Thomas at Norge som nasjon må kunne stole på at politikere og representanter som skal beskytte innbyggere gjør jobben sin.

- Når de ikke gjør det har vi en situasjon som den vi har havnet i nå. Dette er ramme alvor, dette berørte hele Norge. Det er den største terroren mot homofile og LHBT-samfunnet i Norge siden andre verdenskrig. To mistet livet og mange ble skadd, sier han oppgitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer