- Bonus å komme hjem

Frode Estli var ikke knust etter «Mesternes Mester»-exiten.

JEVN DUELL: Frode Estil (t.h) og Frode Rønning måtte gjennomføre natt-testen tre ganger i lørdagens sending av «Mesternes Mester» på NRK. Men til slutt var det Rønning som vant - og Estil røk ut. Foto: NRK
JEVN DUELL: Frode Estil (t.h) og Frode Rønning måtte gjennomføre natt-testen tre ganger i lørdagens sending av «Mesternes Mester» på NRK. Men til slutt var det Rønning som vant - og Estil røk ut. Foto: NRK Vis mer
SEHER.NO: Tredje sesong av «Mesternes Mester» er i full gang på NRK, og lørdag kveld var det den tidligere norske langrennsløperen Frode Estil (38) som måtte forlate konkurransen etter å ha møtt Frode Rønning (51) i natt-test.

- Vi måtte faktisk gjennomføre natt-testen tre ganger. De første to gangene gjorde vi det klin likt, men den siste var Frode kjappest. Jeg trodde at jeg var kjapp og at jeg skulle ta ham, men Frode imponerte meg, innrømmer Estil til Seher.no.

Og 38-åringen forteller at det ikke var spesielt trist å måte dra hjem så tidlig, ettersom han fikk komme hjem til familien.

- Det gikk fint, og det var jo egentlig en bonus at jeg kom hjem før tida. Jeg var ikke sønderknust, for jeg fikk jo dra hjem til familien.


Estil måtte nemlig reise fra kona, Grete, og parets tre barn i omlag fire uker for å være med på TV-innspillingen som fant sted i varmen på Kypros.

- Det var en overveining man må ta, når man har tre unger og en travel hverdag. Det ble en familiedugnad hvor besteforeldre stilte opp når jeg var borte, og hadde det ikke vært for dem, hadde det ikke gått, forteller han til Seher.no.

I «Mesternes Mester» konkurrerer elleve tidligere toppidrettsutøvere i forskjellige fysiske og psykiske øvelser. Blant årets deltagerne er tidligere motocrosskjører Ailo Gaup (31) og tidligere seiler Siren Sundby (28). Og ifølge Estil var det eks-skiskytter Halvard Hanevold (40) som hadde mest konkurranseinnstinkt.

- Det var morsomt å konkurrere mot den gjengen hvor alle er vant til å være best. Den som var mest ivrig, var nok Halvard, som var helt ekstrem og i OL-modus på alle konkurransene. Det var ekstra artig at han tok det så seriøst, og det gikk jo over styr noen ganger.

Estil la opp som langrennsproff i 2007, og har i tiden etter jobbet som lærer ved skigymnaset i Meråker. 

- Jeg trives godt som lærer i Meråker, og har en fin hverdag nå. Når vi har små unger hjemme, er det mer enn nok action på hjemmebane, og jeg trenger ikke reise rundt for å få det.

«Mesternes Mester» sendes på NRK1 lørdager kl. 19.55. Se Seher.nos TV-guide her.  

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Spanderer ferie på «Mesternes Mester»-familiene