Prins Harry:

Bønnfalte Charles om å ikke gifte seg

Forsøkte å stanse bryllupet.

SKEPTISKE: Prins Harry og prins William var ikke positivt innstilt til dronning Camilla. Foto: Alkis Konstantinidis/Reuters/NTB
SKEPTISKE: Prins Harry og prins William var ikke positivt innstilt til dronning Camilla. Foto: Alkis Konstantinidis/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Prins Harrys (38) selvbiografi «Spare» er å finne i bokhyllene neste uke. Allerede nå har det blitt knyttet store forventninger til boken, og natt til torsdag ble det lekket nye oppsiktsvekkende detaljer.

Blant annet forteller prinsen om at det var prins William (40) og prinsesse Kate (40) som skal ha oppmuntret ham til å ta på seg det mye omtalte nazikostymet.

Nå skal flere detaljer fra «Spare» ha blitt lekket, som omhandler prinsens far og stemor, kong Charles (74) og dronning Camilla (75).

Ville ikke ha en «ond stemor»

Ifølge Daily Mail skal prins Harry og prins William ha bønnfalt faren om å ikke gifte seg med Camilla.

De fryktet at hun ville bli deres «onde stemor», ifølge avisen.

I boken blir det presisert at prinsebrødrene ikke ville stå i veien for farens forhold, men ba ham om å ikke gifte seg med henne etter deres mors død.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle er produsenter for den nye Nelson Mandela-inspirerte dokumentarserien «Live to Lead». Video: Netflix Vis mer

Ifølge Daily Mail forsøkte kong Charles å få sønnenes støtte før han ville be Storbritannia om å akseptere kjæresten.

I «Spare» skal prins Harry ha beskrevet det første møte med Camilla som en «injeksjon», og skal blant annet ha skrevet «lukk øynene og du vil ikke engang føle det».

«Jeg husker å ha lurt på...om hun ville være slem mot meg. Om hun ville være som alle de onde stemødrene i eventyrene».

«Willy (prins William, journ.anm.) hadde vært mistenksom mot «den andre kvinnen» i lang tid, som forvirret og plaget ham. Da disse mistankene ble bekreftet, følte han en vond anger for ikke å ha gjort eller sagt noe før», skal være blant Harrys ord i selvbiografien.

Kong Charles giftet seg likevel med dronning Camilla, da Camilla Parker-Bowles, i 2005.

Solgt ved uhell

Ifølge The Times skal forlaget ha gjort store grep for å forhindre lekkasjer.

De store sikkerhetstiltakene rundt utgivelsen av «Spare» har blitt sammenliknet med utgivelsene av av Harry Potter-bøkene, da spesielt den siste «Harry Potter og dødstalismanene».

Prinsens selvbiografi blir sluppet på tirsdag, av forlaget Penguin Random House.

Utgivere av J.K. Rowlings bøker, tidenes bestselgende fantasyserie, brukte millioner av pund i sine forsøk på å forhindre at bøkene ble lekket før publisering og bøkenes historie avslørt. Det pågår også en enorm logistikkoperasjon rundt prinsens nye bok.

HARRY OG MEGHAN: Slik vil dokumentaren påvirke kong Charles og det britiske folk. Video: Netflix Vis mer

Likevel ble boka ved et uhell solgt til kunder før lanseringsdatoen. Det skriver flere medier, blant andre Sky News.

Nyhetsnettstedet skriver at den spanske oversettelsen av boka, som der har tittelen «En la sombra», som kan oversettes til «i skyggen», har vært å få tak i i spanske bokhandlere.

LES OGSÅ: Rystende detaljer

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer