TIL CANNES: Også i 2003 var Maria Bonnevie i Cannes, den gang med den danske filmen "Reconstruction".
TIL CANNES: Også i 2003 var Maria Bonnevie i Cannes, den gang med den danske filmen "Reconstruction".Vis mer

Bonnevie til Cannes

"Den russiske forbannelsen" med Maria Bonnevie i hovedrollen skal kjempe om Gullpalmen under filmfestivalen.

SEHER.NO: - Det blir så stort å reise til Frankrike og representere denne filmen. Men først og fremst er jeg glad på vegne av Andrey Zvyagintsev. Han er en skjønn regissør, sier Maria Bonnevie (33) til Dagbladet.


Den flotte skuespillerinnen avslører overfor avisen at hun har visst om nominasjonen en god stund nå, men at hun ikke helt har tort å tro det...


- Jeg har jo visst om dette en stund nå - mine russiske venner fikk signaler fra Cannes som de formidlet videre. Men jeg fikk ikke lov å si noe, og torde ikke tro helt på det. Fortsatt er dette litt uvirkelig for meg. Jeg har ikke engang sett den ferdige filmen, sier Bonnevie, som kanskje er klar for både bryllup og baby med kjæresten Fredrik Skavlan (40).


Gullpalmen blir regnet som verdens gjeveste film-trofé ved siden av Oscar-statuetten og den deles ut til den beste filmen under filmfestivalen.


Men det er ikke hvem som helst frøken Bonnevie og hennes russiske venner kjemper mot, i går skrev seher.no at den prisbelønte regissøren Quentin Tarantino er en av de heteste kandidatene til å stikke av med seieren i Cannes.


Bonnevie skal i tillegg til Gullpalmen også kjempe om Sølvpalmen under filmfestivalen. Sølvpalmen deles ut til den beste kvinnelige skuespiller. Her skal Bonnevie blant andre konkurrere mot sexy Eva Mendes...