Pierce Brosnan:

Bond-stjernen i sorg

- Jeg ser det som en konstant trussel.

SORG: Skuespilleren Pierce Brosnan sørger etter å ha mistet sine nærmeste venner, som følge av coronaviruset. Foto: NTB Scanpix
SORG: Skuespilleren Pierce Brosnan sørger etter å ha mistet sine nærmeste venner, som følge av coronaviruset. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den irske skuespilleren Pierce Brosnan (67) er for de aller fleste et velkjent ansikt, og han har skapt en solid fanbase gjennom blant annet rollen sin som agent 007, også kjent som James Bond.

Rollen har han spilt gjennom fire filmer, der siste kom i 2002. I 2008 var han for første gang å se i den svært populære filmen «Mamma Mia», der enda flere fikk opp øynene for den rutinerte skuespilleren. Dermed kan man trygt si at ting har gått på skinner karrieremessig for 67-åringen.

På privaten er historien imidlertid en litt annen.

I et nytt intervju med Parade Magazine, gjengitt av Mirror, røper han nå at han har mistet to av sine nærmeste venner, som følge av coronaviruset. Han beskriver vennene som noen av de viktigste personene i livet sitt.

- Jeg har mistet to venner til Covid-19. De var vennene mine gjennom 45 år, og jeg er gudfar til deres sønn, forteller han i det ferske intervjuet.

EMOSJONELL: «Ex on the beach»-profilen Linn Wøyen Lenes ønsker å hjelpe andre ved å være åpen om sin tunge fortid. Video: Rød Løper/Linn Wøyen Lenes Vis mer

- Vi er i krig

Den irske skuespilleren har allerede erklært krig mot viruset, som fremdeles sprer seg i hele verden. 67-åringen forteller derfor at han konstant uroer seg for når sykdommen vil slå til igjen.

- Uansett hvor du er og hvor vakkert det enn kan være, så har du fremdeles den forferdelige trusselen til livet hengende over deg, forteller han, og legger til:

- Du må fortsette å kjempe. Vi er i krig. Mennesker dør.

Tross de tragiske dødsfallene, har Bond-stjernen oppdaget at ting sjeldent er så galt at det ikke er godt for noe. Han håper nemlig pandemien fører til at mennesker blir snillere mot hverandre.

2001: Pierce Brosnan og Keely Shaye Smith har vært gift i nesten 20 år. Nå sitter de isolert på Hawaii. Her er de avbildet under årets Golden Globe-utdeling. Foto: NTB Scanpix
2001: Pierce Brosnan og Keely Shaye Smith har vært gift i nesten 20 år. Nå sitter de isolert på Hawaii. Her er de avbildet under årets Golden Globe-utdeling. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den siste tiden har Brosnan isolert seg på øya Kauai i Hawaii, sammen med kona Keely Shaye Smith og barna Dylan (23) og Paris (19). Paret har vært gift siden 2001.

Mistet kone og datter

Dette er imidlertid ikke første gang skuespilleren åpner seg om tung sorg. I 1991 mistet han nemlig kona Cassandra Harris til eggstokkreft. I 2013, 22 år senere, mistet han adoptivdatteren Charlotte til samme sykdom.

I et intervju med Esquire i 2017 la ikke Brosnan skjul på at sorgen har vært tidvis altoppslukende.

- Jeg ser ikke på begeret som halvfullt, tro du meg, sa han til magasinet og la til:

- Den mørke, melankolske, irske svarthunden (referanse til britiske sagn om spøkelses-hunder, journ anm) sitter ved siden av meg til tider, sa skuespilleren den gang.

Pierce Brosnan giftet seg med Cassandra Harris i 1980, og var gift med henne til hun døde av kreft i 1991. I 1985 adopterte han Harris' datter Charlotte, etter at faren hennes døde.

- Å se noen man elsker få livet spist vekk bit etter bit av denne avskyelige sykdommen, gjør at sorgen blir en uutslettelig del av deg, sa han ifølge Hello Magazine i 2014.

LES OGSÅ: - Jeg skal reise meg igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer