James Bond:

Bond-stjerne er død

Tania Mallet ble 77 år gammel.

DØD: På 1960-tallet spilte Tania Mallet rollen som Tilly Masterson i «Goldfinger». På den tiden gjorde hun også stor suksess som modell. Foto: NTB scanpix
DØD: På 1960-tallet spilte Tania Mallet rollen som Tilly Masterson i «Goldfinger». På den tiden gjorde hun også stor suksess som modell. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«James Bond»-franchisen har vist seg å være evig populær. Bøkene til Ian Fleming om agent 007 er blitt filmatisert en rekke ganger. Den første utkom i 1962, og enda en film i serien har planlagt premiere til neste år. Den blir for tiden spilt inn i Norge.

Flere av historiene om agenten følger samme oppskrift. Bond må bekjempe en rik skurk, og finner seg gjerne en kvinnelig kompanjong på veien mot målet. Disse kvinnene har historisk sett blitt omtalt som «Bond babes», og har skapt mang en stjerne opp gjennom årene.

Nå har en av dem avgått ved døden. Tania Mallet, som spilte Tilly Masterson i «Goldfinger» fra 1964, er død. Det bekreftet franchisens egen Twitter-konto søndag.

- Leit

«Det er leit å høre at Tania Mallet, som spilte Tilly Masterson i «Goldfinger», har gått bort. Tankene våre er med hennes familie og venner i denne vanskelige tiden», skriver de på Twitter, sammen med et bilde av skuespilleren i den velkjente filmen.

Flere briter har gjort god figur som Bond opp gjennom årene, og i ovennevnte film var det Sean Connery som spilte den berømte agenten. Han har foreløpig ikke uttalt seg om Mallets bortgang. Ingen detaljer om dødsfallet er blitt offentliggjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer