Honor Blackman:

Bond-piken er død

- Hun oppnådde en ikonisk status i film- og underholdninsbransjen.

DØD: Honor Blackman er gått bort. Foto: NTB Scanpix
DØD: Honor Blackman er gått bort. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Honor Blackman, best kjent for sin rolle som Bond-piken Pussy Galore, er død. Det bekrefter familien i en uttalelse til britiske The Guardian.

Stjerna ble 94 år gammel.

«Det er med stor sorg vi må kunngjøre at Honor Blackman er gått bort, 94 år gammel. Hun døde av naturlige årsaker i hjemmet sitt i Lewes, Sussex, omgitt av familien. Hun var høyt elsket og vil bli dypt savnet av sine to barn, Barnaby og Lottie, og barnebarna Daisy, Oscar, Olive og Toby», heter det i uttalelsen.

HONOR BLACKMAN: Britiske Blackman spilte Bond-piken Pussy Galore i den fjerde filmen i serien, «Goldfinger». Her sammen med James Bond-stjernen Sean Connery. Foto: NTB Scanpix
HONOR BLACKMAN: Britiske Blackman spilte Bond-piken Pussy Galore i den fjerde filmen i serien, «Goldfinger». Her sammen med James Bond-stjernen Sean Connery. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«I tillegg til å være en høyt elsket mor og bestemor, var Honor en skuespiller med et enormt talent. Med en ekstraordinær kombinasjon av skjønnhet, kunnskap, fysisk dyktighet, en unik stemme og en dedikert arbeidsmoral, oppnådde hun en ikonisk status i film- og underholdninsbransjen», står det videre.

Enorm suksess

Familien påpeker også at Blackman bidro på flere av vår tids største produksjoner.

I tillegg til hennes arbeid som Bond-pike og Cathy Gale i «The Avengers», trekker familien fram rollen hennes som den hevngjerrige gudinnen Hera i «Jason and the Argonauts» - og som Laura West i situasjonskomedien «The Upper Hand» fra 1990.

GÅTT BORT: Kirk Douglas er død, 103 år gammel. Video: CNN Vis mer

De siste åra har skuespilleren reist rundt med showet «Honor Blackman», hvor hun har spilt seg selv og sett tilbake på sitt eget, forholdsvis uvanlige, liv.

Blackman er født i Plaistow i London, og som 15-åringen fikk hun skuespillertimer i bursdagsgave. Hun studerte ved ved Guildhall School of Music and Drama i 1940, og sju år seinere debuterte hun som skuespiller i filmen «Fame is the Spur».

Privat var Bond-piken gift med Bill Sankey fra 1948 til 1956, og fem år seinere giftet hun seg på ny med Maurice Kaufmann. Paret var gift i 14 år og adopterte barna Barnaby og Lottie.

LES OGSÅ: Mor og sønn (8) antatt døde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer