UFORSTÅENDE: Marc Forster forsto ikke hvorfor han ble spurt om å lage Bond-film. Seher.no møtte den Oscar-vinnende regissøren på taket av Grand Hotel. Her med slottet i bakgrunnen. Foto: Tine Vatn / Seher.no
UFORSTÅENDE: Marc Forster forsto ikke hvorfor han ble spurt om å lage Bond-film. Seher.no møtte den Oscar-vinnende regissøren på taket av Grand Hotel. Her med slottet i bakgrunnen. Foto: Tine Vatn / Seher.noVis mer

- Bond er ingen superhelt

Derfor er det ingen "gadgets" i James Bond-filmene lenger.

SEHER.NO: Det som gjenkjente James Bond-filmene tidligere, har sakte men sikkert forsvunnet. Hjelpemidlene trippelagenten en gang var så kjent for, er ikke å finne i "Quantum of solace.

Seher.no møtte regissøren bak den nye Bond-filmen, Marc Forster (39), og han har sin forklaring på hvorfor det har blitt sånn.

- Vi lever i en ny tid. James Bond er ingen superhelt eller tegneseriehelt. Han er forskjellig nå, og det er med hensikt at vi har tonet ned bruken av hjelpemidler, sier han til Seher.no.

- Det er nå andre typer hjelpemidler. For eksempel har telefonen hans noen imponerende egenskaper. Men det blir nok ingen flere usynlige biler.

SE HER: Vinn fantastisk James Bond-premie!

Andre klassiske trekk har også blitt borte. Blant annet er det færre sex-scener, og bruken av den klassiske linjen "Bond. James Bond", er ikke å finne.

- Vi brukte faktisk den linjen, men den scenen ble klippet bort. Men det var ikke på grunn av det, smiler regissøren.

39-åringen hadde aldri før regissert en actionfilm, og er overrasket over at han ble spurt om å ta jobben.

- Nei, jeg skjønte ikke hvorfor de ville ha meg. Og ærlig talt så jeg flere negative sider enn positive ved å ta jobben, men jeg fikk så stor frihet og tok den til slutt.

Det gjorde han av én grunn.

- Daniel Craig er helt fantastisk. Han er grunnen til at jeg ville lage filmen, sier Forster, og fortsetter:

- Han oppfører seg ikke som en filmstjerne, og er alltid hundre prosent forberedt.

Forberedt er et ord Forster liker godt. Tysk-sveitseren er alltid nødt til å ha full kontroll over sakene, men har god hjelp.

- Jeg har så mange assistenter at jeg ikke har tellingen. Men jeg burde vel kanskje ansette en parykk-maker, ler den skallede regissøren.

Forster har tidligere regissert filmer som "Finding Neverland" og "The Kite Runner", og har vunnet Oscar to ganger.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Jeg sa nei til sex med Bond