BURSDAGSBARN: Det svenske kongehuset har delt nye bilder av kronprinsbarna i anledning prinsesse Estelles fødselsdag. Foto: Erika Gerdemark / Kungahuset.se
BURSDAGSBARN: Det svenske kongehuset har delt nye bilder av kronprinsbarna i anledning prinsesse Estelles fødselsdag. Foto: Erika Gerdemark / Kungahuset.se Vis mer

Prinsesse Estelle fyller 6 år:

Bommet på fødselsdatoen

Det gikk litt fort i svingene hos det svenske kongehuset.

Publisert

(Se og Hør): I dag fyller Sveriges yngste tronarving, prinsesse Estelle, seks år. I anledning den lille prinsessens store dag har det svenske kongehuset, tradisjonen tro, valgt å offentliggjøre helt nye bilder av svenskenes kommende dronning.

I år gikk det riktignok litt fort i svingene hos det svenske kongehusets presseavdeling. Ifølge Expressen ble nemlig bildene, som er foreviget av den svenske fotografen Erika Gerdemark, først presentert med følgende bildetekst:

SJARMTROLL: Prinsesse Estelle viser fram bursdagskaka. Foto: Erika Gerdemark / Kungahuset.se
SJARMTROLL: Prinsesse Estelle viser fram bursdagskaka. Foto: Erika Gerdemark / Kungahuset.se Vis mer

«HRH Princess Estelle 5 years. 28 February, 2018».

Kakemonster?

Bildetekst-tabben, der altså både alder og fødselsdato er feil, er senere blitt rettet. De nye bildene er tatt hjemme hos den svenske kronprinsfamilien på Haga slott i Stockholm, og viser en smørblid Estelle i festlige bursdagsomgivelser.

På et av bildene (øverst i saken) gyver prinsessen løs på sin pastellrosa bursdagskake sammen med lillebror, prins Oscar (2).

Foruten bildene er fødselsdagen langt fra en offentlig affære - og feires, slik som de norske kronprinsbarna pleier å gjøre, privat.

Saken fortsetter under bildet.

NYE BILDER: Prinsesse Estelle poserer for fotografen i anledning 6-årsdagen. Foto: Erika Gerdemark / Kungahuset.se
NYE BILDER: Prinsesse Estelle poserer for fotografen i anledning 6-årsdagen. Foto: Erika Gerdemark / Kungahuset.se Vis mer

Estelle har tittelen hertuginne av Östergötland, og får alltid en gave fra distriktet når hun fyller år. I år som tidligere får Estelle et bittelite smykke-anheng, som hun kan feste til armbåndet hun fikk i bursdagsgave som ettåring. Fra før har prinsessen en svane, en sopp, en gjedde og en vannlilje på armbåndet.

I år er det derimot en bille som gjelder, skriver Expressen. Anhengene skal alltid være inspirert av naturomgivelsene i Östergötland, som ligger sør i Sverige.

- Livlig, glad og nysgjerrig

Prinsesse Estelle sjarmerer stadig svenskene i senk, og juleferingen i fjor var intet unntak.

Da prinsessen fylte fem år i fjor, hadde det svenske kongeparet bare lovord å dele om sitt første barnebarn.

- Estelle er livlig, pigg, interessert, glad og nysgjerrig. Hun er akkurat som sin mamma når hun var liten, fortalte dronning Silvia til Svensk Damtidning.

Hun roste også barnebarnet som storesøster for lillebror prins Oscar.

Våren er nærmest å regne som høysesong for fødselsdagene til Sveriges yngste kongemedlemmer. På tirsdag fylte prinsesse Leonore, Madeleines eldste datter, fire år, mens Estelles lillebror fyller to år om nøyaktig en uke.

«Bursdagsklubben» får snart selskap av nok en smårolling, når prinsesse Madeleine venter sitt tredje barn om kort tid.

DEN GANG DA: Midtsommeraften er en av svenskenes mest elskede høytider. Det feirer kongehuset med helt nye bilder av prinsesse Estelle og prins Oscar. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: Følte seg tvunget til å bryte baby-tradisjon

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer