Öde Nerdrum:

Bombarderes med henvendelser: - Dødfødt

«Farmen kjendis»-deltakeren fikk «stjernestatus» over natten. Det har ikke bare vært enkelt.

POPULÆR: Öde Nerdrums popularitet har økt i takt med de gangene han har vært på tv i «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2
POPULÆR: Öde Nerdrums popularitet har økt i takt med de gangene han har vært på tv i «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Öde Nerdrum (25), sønn av mer profilerte Odd Nerdrum (76), levde en forholdsvis anonym tilværelse før han i vinter entret «Farmen kjendis».

Plutselig ble han rikskjendis, «superstjerne» og folkets store favoritt i programmet som i en årrekke har vært det store flaggskipet på TV 2s plattformer.

- Som å lære å sykle

Overfor Se og Hør legger ikke Nerdrum skjul på at han ikke var helt forberedt på hva som ventet.

- Det er mye styr om dagen, jeg må innrømme det. Jeg blir ekstremt sliten - mentalt. Det blir litt for mye for meg.

- Men er det ikke bra at tv-seerne liker deg så godt?

- Jo, det er selvfølgelig det. Men det er vel det som er problemet også. Jeg har ikke vært i denne situasjonen før. Det er noe jeg må lære hvordan jeg skal håndtere. Oppmerksomheten er en ny ting for meg, og alt nytt er vanskelig. Det er som å lære seg å sykle på ny, mener den 25 år gamle kunstneren.

BÅND: Anniken Jørgensen og Øde Nerdrum fant tonen inne på «Farmen»-gården - et vennskap «Annijor» ønsker å ha livet ut. Video: Rød Løper/TV 2 Sumo Vis mer

- Fullstendig alene i alt

Nerdrum understreker at mye i hans nye hverdag også er av den positive sorten. Men:

- Det blir sånn at jeg står fullstendig alene i alt. Mennesker tar kontakt med meg til alle døgnets tider på telefon, Instagram, Facebook og e-post.

Han anslår at han har fått over 500 skriftlige henvendelser siden «Farmen kjendis» begynte å rulle på skjermen i januar.

MØTTES TIL KAMP: Markus Bailey valgte Öde Nerdrum til kamp forrige søndag, noe som var et lite populært valg blant de andre deltakerne. Foto: Alex Iversen / TV 2
MØTTES TIL KAMP: Markus Bailey valgte Öde Nerdrum til kamp forrige søndag, noe som var et lite populært valg blant de andre deltakerne. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Svarer du alle som skriver til deg?

- I begynnelsen var jeg veldig flink til å svare på alt, men det går ikke lenger. Men det er jo egentlig et luksusproblem, jeg får for mange henvendelser.

Han fortsetter:

- Det er det man kan kalle et i-landsproblem. Men jeg mener jo at et i-landsproblem også er et problem. Kanskje et større problem også. På den måten at vi har mentale utfordringer også, ikke bare fysiske. Det mentale er mye mer komplisert enn det fysiske.

AVSLØRER: Anniken hadde kjæreste under innspillingen av «Farmen kjendis». Vis mer

Stresser ikke

Med sin nye stjernestatus følger også henvendelser fra kvinner som har latt seg sjarmere av den single 25-åringen.

- Hva skriver folk til deg?

- Folk gjør det på forskjellige måter. Noen forsøker bare å starte en samtale, mens andre sender meldinger med litt mer krutt i. Noen sender dikt, ganske direkte i en poetisk form.

SA ADJØ: Markus Bailey ble sendt ut av «Farmen kjendis» på søndag etter å ha tapt tvekampen i slegge mot Markus Bailey. Foto: Alex Iversen / TV 2
SA ADJØ: Markus Bailey ble sendt ut av «Farmen kjendis» på søndag etter å ha tapt tvekampen i slegge mot Markus Bailey. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Og hva synes du om det?

- Det er litt smigrende, men samtidig spør jeg meg om det er mangel på menn i dette landet. Hva foregår, liksom?

På spørsmål om hvor lenge han har vært singel, tar Nerdrum seg en lang kunstpause.

- Oj, oj, oj, det kommer helt an på hvordan man regner på det. Men ganske lenge. Jeg er i stor grad gift med maleprosjektet mitt. Jeg er dårlig på det der ... Veldig mange mennesker har kjæreste fordi de har en slags kjedsomhet i seg, men sånn er ikke jeg.

TEMPERAMENT: «Farmen Kjendis»-programleder Tiril Sjåstad Christiansen ønsker å se Jørgine «Funkygine» Vasstrand i programmet sitt. Det skjer trolig ikke med det første. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Føler ingen skam

«Farmen kjendis»-deltakeren innrømmer likevel at han én dag ønsker å etablere seg.

- Ja, jeg vil jo det, men det er ikke noe hast heller. Handler man med hastverk gjøres alt feil. Så jeg har ingen problemer med det.

Til Se og Hør har Nerdrum tidligere uttalt at hans eventuelle fremtidige kjæreste ikke trenger være på hans kunstneriske plan i livet.

- Jeg er veldig nysgjerrig på mennesker. Så den jeg eventuelt finner trenger ikke være der. Det er hyggelig med likesinnede, men det er jo interessant å være i nærheten av mennesker som er annerledes. På den annen side tror jeg at folk har mange rare og vakre tanker, men det som overrasker folk er vel at jeg faktisk sier ting høyt. Jeg har ingen maske og føler ingen skam av ting jeg tror eller tenker.

KRANGEL: John Arne Riise og Espen Thoresen kom ikke godt overens under innspillingen av «Farmen Kjendis». Video: TV2 . Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Men det hender at han savner en kjæreste.

- Ja, ja. Jeg savner ofte en kjæreste. Men det skjer oftest på kvelden - i melankolske øyeblikk. Det skjer ikke på daglig basis, fortalte han da.

- Dødfødt prosjekt

Én ting er i hvert fall sikkert, og det er at Nerdrum ikke ønsker å slå seg til ro med noen av dem som tar kontakt etter å ha sett ham på tv og sender frierbrev på bakgrunn av det.

- All respekt til alle disse, men jeg opplever det som et litt dødfødt prosjekt.

- På hvilken måte?

- Det å forelske seg i en man har sett på fjernsynet, blir litt som å forelske seg i en gud. En person alle går rundt og snakker om, én man egentlig ikke kan ha en jordlig kontakt med, forteller «Farmen kjendis»-deltakeren, som i allerede i uke to av «Farmen kjendis» vekket oppsikt på skjermen da han proklamerte at homofile ikke bør få gifte seg i kirken.

FARMEN: Espen Thoresen meldte seg på «Farmen» i fylla. Vis mer

Det bidro ikke akkurat til færre meldinger i innboksen.

- Noen var veldig misfornøyde, men majoriteten har gitt uttrykk for at de likte mitt standpunkt, forteller Öde Nerdrum.

LES OGSÅ: Hemmelig avtale rett i vasken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer