GIKK BORT: Bollywood-veteranen Sridevi Kapoor døde brått lørdag kveld, 54 år gammel. Her avbildet i 2012. Foto: AP / NTB Scanpix
GIKK BORT: Bollywood-veteranen Sridevi Kapoor døde brått lørdag kveld, 54 år gammel. Her avbildet i 2012. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Sridevi Kapoor er død:

Bollywood-stjernens brå og mystiske død vekker oppsikt

Plutselig ble dødsårsaken endret.

Publisert

(Se og Hør): Bollywood-miljøet er i dyp sorg etter nyheten om at den indiske skuespilleren Sridevi Kapoor, eller bare Sridevi, er gått bort.

Sridevi, som døde brått i helgen bare 54 år gammel, blir av utenlandske medier omtalt som en av Bollywoods desidert største stjerner gjennom 80- og 90-tallet.

Hun var en av få kvinner i Bollywood som sikret filmsuksesser uten en mannlig motpart på rollelisten, og ble ofte beskrevet som en av filmindustriens aller første kvinnelige superstjerner.

Ifølge medier som BBC og Al-Jazeera ble den folkekjære 54-åringen funnet død på et hotellrom i Dubai, der hun befant seg for nevøens bryllup, lørdag kveld.

MED FAMILIEN: Sridevi sammen med ektemannen Boney Kapoor og døtrene Khushi og Jhanvi Kapoor i Mumbai i desember 2012. Foto: AFP/ NTB scanpix
MED FAMILIEN: Sridevi sammen med ektemannen Boney Kapoor og døtrene Khushi og Jhanvi Kapoor i Mumbai i desember 2012. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

- Vi er rystet

Da nyheten om dødsfallet sprakk i indiske og arabiske medier dagen etterpå, forklarte familien først at Sridevi hadde fått hjertestans.

BBC skrev blant annet at skuespillerens ektemann og datter skal ha vært til stede da 54-åringen gikk bort, og siterte Sridevis svoger, Sanjay Kapoor, som bekreftet at skuespilleren døde like før midnatt.

- Vi er rystet. Hun hadde ingen historie med hjerteproblemer, uttalte Sanjay Kapoor senere til arabiske Khaleej Times.

Dagen etterpå kom imidlertid kontrabeskjeden: Sridevi hadde ikke fått hjertestans, men mistet livet som følge av drukning i et badekar. Det kom fram i en obduksjonsrapport fra rettsmedisinere i Dubai, gjengitt av blant andre BBC.

Tv-kanalen skriver at Sridevi ble funnet bevisstløs på hotellrommet sitt i Dubai, og at livet ikke sto til å redde. Politiet i den arabiske millionbyen, som avsluttet sin etterforskning tirsdag ettermiddag, kaller det hele for en ulykke.

Enkelte har riktgnok vanskeligheter for å tro på den forklaringen.

Fant alkohol

Den indiske forfatteren Taslima Nasrin (55) er blant dem som går langt i å hevde at det lå noe annet bak dødsfallet:

«Friske voksne drukner ikke bare i et badekar sånn uten videre», skriver hun på Twitter.

En talsperson for politiet i Dubai forteller riktignok til Gulf News at det ble funnet spor av alkohol i blodet til Sridevi under obuksjonen, og at dette kan ha hatt sammenheng med dødsfallet. Skuespillerstjernen hadde riktignok, som tidligere nevnt, vært i festlig lag da den fatale hendelsen inntraff.

Det er imidlertid ukjent hvorfor dødsårsaken ble endret.

Sridevi Kapoor gjorde sin filmdebut allerede som fireåring, og har gjennom karrieren figurert i nærmere 300 (!) filmer, ifølge BBC. Blant hennes mest kjente opptredener blir Bollywood-klassikere som «Mr. India», «Chandni» og «ChaalBaaz» nevnt.

Saken fortsetter under bildet.

ET AV DE SISTE BILDENE: Sridevi poserer på en rød løper i Mumbai like før jul i fjor. Foto: AFP/ NTB Scanpix
ET AV DE SISTE BILDENE: Sridevi poserer på en rød løper i Mumbai like før jul i fjor. Foto: AFP/ NTB Scanpix Vis mer

Trakk seg tilbake

Glamorøs tilværelse til tross, ifølge BBC skal Sridevi også ha gjennomgått en rekke personlige tragedier. Dette var noe hun sjelden snakket om, vel å merke.

Etter at Sridevi giftet seg med Bollywood-produsenten Boney Kapoor i 1996, og senere stiftet familie, trakk hun seg tilbake fra rampelyset for en lengre periode.

Hun gjorde comeback i 2012, og medvirket i sin siste spillefilm i fjor.

At skuespilleren var allsidig på lerretet, og opptrådte på de sørindiske språkene tamil, telugu og malayalam - i tillegg til hindi - gjorde henne til en av Indias mest kjente kvinner.

Nyheten om 54-åringens plutselige dødsfall har naturlig nok preget overskriftene i de fleste indiske medier de siste døgnene, og i Sør-Asia for øvrig. Også i Dubai har presseoppbudet vært enormt, der en rekke medier har direkterapportert fra området Sridevi ble funnet. Like etter klokka 15 tirsdag ettermiddag skriver Khaleej Times at Bollywood-profilens kropp akkurat ble fraktet i et privatfly til Mumbai.

Sørger

Kondolansene, både fra skuespillerkolleger og fans, har strømmet inn på sosiale medier de siste dagene. Også Indias statsminister, Narendra Modi (67), tar nyheten om dødsfallet tungt.

«En utrolig trist nyhet å få. Hun var en veteran å regne i filmindustrien, med en lang karriere som inkluderte mange minneverdige roller. Mine tanker går til hennes nærmeste. Måtte hun hvile i fred», skriver han på Twitter.

Skuespillerens etterlatte kom med en ny uttalelse i ettermiddag, gjengitt av blant andre Gulf News, der de takker for omtanke og ber om privatlivets fred.

SØRGER: En rekke indere har møtt opp utenfor huset til Sridevi Kapoor etter nyheten om dødsfallet, for å ta et siste farvel. Foto: AFP / NTB Scanpix
SØRGER: En rekke indere har møtt opp utenfor huset til Sridevi Kapoor etter nyheten om dødsfallet, for å ta et siste farvel. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Vi er i sjokk og sorg over å ha mistet Sridevi. Vi vil gjerne takke filmindustrien, media og Sridevis fans for alle kondolansene og bønnene i denne tunge tida, heter det blant annet i uttalelsen.

Sridevi etterlater seg flere søsken, en ektemann og to døtre. Familien opplyser at skuespilleren skal kremeres, og bisettelsen vil trolig bli holdt allerede i morgen. Flere indere har allerede strømmet til skuespillerens hjem i Mumbai for å ta et siste farvel.

LES OGSÅ: - Jeg har aldri hatt kjærlighetssorg før nå

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer