Irrfan Khan:

Bollywood-stjerne døde

Gikk bort bare 53 år gammel.

GIKK BORT: Her er Irrfan Khan (nr. fire f.v.) avbildet sammen med flere av skuespillerne i «Slumdog Millionaire» under Oscar-utdelingen i 2009. Fra venstre Dev Patel, Madhur Mittal, Freida Pinto og Anil Kapoor. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Her er Irrfan Khan (nr. fire f.v.) avbildet sammen med flere av skuespillerne i «Slumdog Millionaire» under Oscar-utdelingen i 2009. Fra venstre Dev Patel, Madhur Mittal, Freida Pinto og Anil Kapoor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Irrfan Khan har gått bort. Det melder flere utenlandske medier, deriblant Independent. Khan døde på et sykehus i Mumbai, 53 år gammel.

Khan ble innlagt på sykehuset i Mumbai tirsdag denne uken etter at han fikk en infeksjon i nyrene. Etter en periode med en forverret helsetilstand, døde han onsdag.

DØD: Onsdag kom nyheten om at Bollywood-stjernen Irrfan Khan (t.v.) har gått bort. Her avbildet med Dev Patel, Freida Peinto og Anil Kapoor. Foto: NTB Scanpix
DØD: Onsdag kom nyheten om at Bollywood-stjernen Irrfan Khan (t.v.) har gått bort. Her avbildet med Dev Patel, Freida Peinto og Anil Kapoor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dødsfallet bekrefter en talsperson for den avdøde skuespilleren.

- Det er trist at vi denne dagen må komme med nyheten om at han har gått bort. Irrfan var en sterk sjel, en som kjempet helt til slutten, og alltid inspirerte alle som kom nær ham, er noe av det talspersonen forteller om skuespilleren.

Videre kommer det fram at Khan var omgitt av sin store kjærlighet, og familien sin da han gikk bort.

Fikk kreft

I 2018 delte skuespilleren et ærlig innlegg på Twitter hvor han avslørte at han hadde blitt diagnostisert med nevroendokrin svulst. Han fikk behandling for kreften på et sykehus i London og kom seg på bena nok til å klare å filme det som skulle vise seg å være hans siste film, «Angrezi Medium».

Utgivelsen ble i mars brått utsatt på grunn av den pågående coronapandemien.

Ifølge NHI forekommer nevroendorkine svulster først og fremst i magetarmkanalen. De har sitt opphav i celler som kan produsere hormoner og signalstoffer. 65 til 70 prosent er godartede svulster som ikke gir symptomer, men 30 til 35 prosent kan være ondartede og er ofte hurtigvoksende.

DØDSFALL: Kristin Cavallari, kjent fra «Laguna Beach» og «The Hills», mistet broren sin i 2015. Det har hun tidligere latt være å uttale seg om, men nå åpner hun opp om den tunge tiden. Video: TV 2 Sumo, Viafree Vis mer

Ifølge Independent har Khan tidligere delt en video hvor han beskrev livet med kreftsykdommen sin.

- Man har ikke noe annet valg enn å være positiv. Om du klarer å lage limonade i slike situasjoner er helt opp til deg, var noe av det han uttalte i videoen.

BRUTALT: Sofie Nilsen er en av influenserne i TV2 Livsstil-serien «Bloggerne». Der åpner hun opp om hvordan det var å miste pappaen sin i ung alder. Video: TV2 Sumo Vis mer

Stor filmsuksess

Khan debuterte i Mira Nairs film «Salaam Bombay» fra 1988, og ble fort en av Bollywoods mest kjente stjerner.

Han fikk betydelig internasjonal anerkjennelse etter at han gikk over til vestlige prosjekter og var blant annet å se i filmene «Slumdog Millionaire», «The Darjeeling Limited», «Life of Pi», «Jurassic World», «The Namesake» og «The Amazing Spider-Man».

FILMSTJERNE: Her er Irrfan Khan avbildet i filmen «Jurassic World» i 2015. Foto: NTB Scanpix
FILMSTJERNE: Her er Irrfan Khan avbildet i filmen «Jurassic World» i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2013 vant Khan India's National Film Award for sin hovedrolle i filmen «Paan Singh Tomar».

Bollywood-stjernen etterlater seg kona Sutapa og sine to sønner, Babil og Ayan. For noen få dager siden mistet Khan moren sin, og ble nødt til å være vitne til begravelsen over video grunnet spredningen av coronaviruset.

Siden dødsfallet ble kjent har flere delt sine kondolanser på sosiale medier, blant dem, filmskaperen Karan Johar.

«Vi vil savne deg veldig, Irrfan, men vil alltid være utrolig takknemlig for din tilstedeværelse i våre liv», er noe av det Johar skriver på Twitter, ifølge Variety.

«Et utrolig talent. En elskverdig kollega, en viktig bidragsyter til World of Cinema, forlot oss for tidlig og skapte et enormt tomrom», skriver den tidligere indiske skuespilleren, Amitabh Bachchan, ifølge Variety.

LES OGSÅ: Slik var stjernens (51) siste dager

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer