«Boligjakten»:

«Boligjakten»-Karianne ba om 30 000 kroner til deltakere

- Du skulle bare visst hvor mye det betydde for meg at de som er med får kjøpt.

HJELPERE: Hans Christian Espenes og Karianne Amlie og Thomas Klovland bidrar til at unge par, single og barnefamilier får kjøpt seg drømmeboligen. Amlie mener at enkelte av casene kan være følelsesmessig vanskelige, og hun har flere ganger latt seg rive med. Foto: TV3 Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HJELPERE: Hans Christian Espenes og Karianne Amlie og Thomas Klovland bidrar til at unge par, single og barnefamilier får kjøpt seg drømmeboligen. Amlie mener at enkelte av casene kan være følelsesmessig vanskelige, og hun har flere ganger latt seg rive med. Foto: TV3 Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

TV3 er i gang med den sjette sesongen av konseptprogrammet «Boligjakten», der erfarne meglere forsøker å hjelpe mennesker rundt om i det ganske land med å få oppfylt boligdrømmene sine.

Megler Karianne Amlie (39) har ledet programmet i en årrekke, og har sett det aller meste. Deltakere hun har hjulpet med å få drømmeboligen i havn har kommet med sterke, personlige historier om alt fra sykdom til dødsfall gjennom åras løp, og enkelte ganger tar programlederen det innover seg.

Det har til og med hendt at hun har forsøkt å bistå økonomisk i budrunder, der deltakerne ikke hadde nok kapital til å få kjøpt boligen de ønsket seg.

- Blir helt gæren

«Boligjakten» fungerer ved at en megler tar med en eller flere deltakere på tre forskjellige visninger, som er valgt ut basert på en ønskeliste levert av de potensielle kjøperne. Deretter må de velge seg en bolig ved hjelp av eliminering, og deretter forsøke å vinne en budrunde for denne.

Det er ofte her det tar seg opp i sendingene, når flere forskjellige interessenter gjerne legger inn bud samtidig og presser opp prisen. Deltakerne er ofte unge og førstegangskjøpere, som vil si at de ikke har all verdens å rutte med.

AUDA!: Ikke alt går som planlagt under innspillingen av TV3-programmet «Boligjakten». Video: TV3 Vis mer Vis mer

- Du skulle bare visst hvor mye det betydde for meg at de som er med får kjøpt. Jeg blir helt gæren om de taper, forteller Amlie til Seoghør.no.

Både hun, Hans Christian Espenes og Thomas Klovland fungerer som programledere og meglere i serien, men Amlie innrømmer at det trolig er hun som investerer mest følelser i programmet.

- Man sitter liksom i et rom og «spiller» med ekte penger og ekte folk, og mitt mandat der er å hjelpe dem. Det er nervepirrende, og det er ekstremt kjedelig å tape slaget, forklarer hun.

Saken fortsetter under bildet.

MED HJERTET I SPILLET: Karianne Amlie har ledet «Boligjakten» i flere sesonger, og forteller at hun ofte legger sjel og følelser inn i meglerrollen hun har i programmet. Foto: TV3 / Rune Bendiksen
MED HJERTET I SPILLET: Karianne Amlie har ledet «Boligjakten» i flere sesonger, og forteller at hun ofte legger sjel og følelser inn i meglerrollen hun har i programmet. Foto: TV3 / Rune Bendiksen Vis mer

Det er Mastiff som produserer «Boligjakten» for TV3s eierselskap MTG. Etter å ha vært i en intens budrunde med et ungt par, ringe Amlie produksjonsselskapet for å få hjelp.

- Det var den første sesongen jeg var med, og det paret jeg hjalp ble så sykt forelska i den boligen de hadde valgt seg ut. De hadde ikke nok penger og markedet var blodhett, forteller hun, og fortsetter:

- Jeg ringte Mastiff og ba om 30 000 kroner. Det fikk jeg jo selvfølgelig ikke, men konkurranseinstinktet mitt fyrte seg opp. «Fytti rakkern, her er jeg, og jeg har et ansvar overfor disse menneskene», tenkte jeg da. Det endte med at de ikke fikk boligen, men ingen kan si at jeg ikke prøvde, forklarer hun.

Saken fortsetter nedenfor.

Ble venninne med deltaker

Dette er ikke den eneste gangen hun har latt følelser vinne over rollen som programleder. Da en deltaker avslørte at hun hadde blitt enke hele to ganger, strakk Amlie ut hånda.

De to er i dag gode venner, og det hender programlederen passer døtrene hennes.

- Jeg har to gutter selv, så jeg blir selvfølgelig ekstra engasjert når det handler om småbarnsfamilier. De skal ikke bare kjøpe hus eller leilighet, de skal bygge seg et liv der.

Linda Glomlien, presseansvarlig for «Boligjakten» i MTG, ser ikke noe problematisk i at en av deres programledere spurte om ekstra midler for å fullføre en boligdrøm.

- Vi synes det er helt topp at Karianne er så engasjert i jobben sin som megler i «Boligjakten», hun har et genuint ønske om å hjelpe folk å få fatt i drømmeboligen. Produksjonen gir ikke penger til budrunder, så dette anser vi ikke som noe problem, skriver hun i en e-post til Seoghør.no.

Det er ikke alltid alt går etter planen når TV3-programmet «Boligjakten» skal spilles inn. Vis mer

Høygravid på jobb

Fra tredje sesong har Amlie vært med som programleder og megler i «Boligjakten». Hun byr ofte på seg selv, og jobber dessuten også som partner i selskapet Aktiv Grønland / Bjørvika i Oslo sentrum.

I fjor vinter fikk man et annet inntrykk av megleren enn hva man kanskje hadde tidligere. Hun var nemlig høygravid med sin andre sønn, og var på jobb i tv-seriens ærend så nært som fire dager før termin.

- Man kødder ikke med gravide damer i en budrunde, kan jeg vel si. Jeg sier det med litt smil om munnen, samtidig så følte jeg det gikk helt fint under opptak, og seerne vil jo se at magen blir større og større utover sesongen. Jeg jobbet helt til over termin, sa tv-profilen til Seoghør.no.

Amlie ble mamma 1. november i 2015 til sønnen Jeppe. Fra før har hun sønnen Viktor, som er tre år gammel.

Hun fortalte at de første månedene som tobarnsmor har gått strålende.

- Av en eller annen grunn så får jeg veldig rolige babyer, de må slekte på pappaen sin. Og vi har kost oss masse, men også vært travle da jeg som bedriftseier aldri kan logge meg helt av, innrømmet hun.

LES OGSÅ: «Gift med første blikk»-paret venter barn sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer