Therese Johaug:

Boligdrømmen knust

Skulle bygge villa i Holmenkollen - nå settes planene på pause.

DRØMMEN KNUST: Therese Johaug og Nils Jakob Hoff har store planer for boligen på Oslos vestkant. Foto: Skjermdump Instagram
DRØMMEN KNUST: Therese Johaug og Nils Jakob Hoff har store planer for boligen på Oslos vestkant. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For snart ett år siden kunne en av Norges fremste idrettsstjerner, Therese Johaug (34), røpe at hun skulle legge langrennsskiene på hyllen til fordel for en hverdag utenfor toppidretten.

Og det virker som hun har omfavnet det «normale» livet, som for en toppidrettsutøver er litt mer fjernt enn hos folk flest. På nyåret kunne hun og forloveden Nils Jakob Hoff (37) dele den gledelige nyheten om at de venter sitt første barn, i tillegg til at de er i full gang med bryllupsplanlegging.

IDRETTSGALLAEN: Therese Johaug åpner opp om graviditeten. Reporter: Celina Morken. Foto: Klaus Fjellro / Rød Løper Vis mer

I 2017 gikk Johaug til innkjøp av en Holmenkollen-villa, som hun måtte bla opp nærmere 19 millioner kroner for, og i fjor høst kunne TV 2 melde at paret hadde store planer for boligen.

Oppussingsplanene innebar blant annet en egen etasje med privat treningsstudio og vinrom, i tillegg til bad og bod. Nå kan det imidlertid se ut til at den drømmen forblir en drøm - i alle fall en stund til, ifølge TV 2.

Byggesøknaden skal ha blitt sendt inn for et halvt år siden, men foreløpig har lite skjedd. Det skyldes at Plan- og bygningsetaten flere ganger har etterlyst mer informasjon for å kunne behandle søknaden, skriver kanalen.

- Det stemmer at søknaden vi mottok om utgraving av kjeller på denne adressen ikke var tilstrekkelig belyst da vi mottok den første gangen, forteller pressekontakt i Plan- og bygningsetaten, Atle Jan Larsen, til «God kveld Norge».

ENGASJERT: Therese Johaug brøt plutselig ut av rollen som NRK-ekspert. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Ansvarlig søker, Jensen Bygg-Team AS, mener på sin side at de etterspurte tegningene er vanskelige å oppdrive eller ikke finnes.

Nå viser det seg at det etter en tidligere byggesak også mangler brukstillatelse og ferdigattest, som må være i boks før de kan søke om nye tiltak på eiendommen.

Beskjeden fra Plan- og bygningsetatens side er dermed klar:

- Saken stilles i bero inntil vi har mottatt nødvendige uttalelser fra ovennevnte myndigheter. Når dette foreligger kan vi behandle søknad om tiltak parallelt med eventuell søknad om ferdigattest.

FEST: I sin ferske selvbiografi avslører Therese Johaug at det gikk hardt for seg på festen etter VM i Holmenkollen. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Det betyr at drømmen om treningsstudio og vinrom må settes på vent for idrettsparet. Men de får trolig nok å holde fingrene i likevel.

Da Johaug delte babynyheten kunne hun samtidig avsløre at familieforøkelsen vil skje i løpet av årets første halvår.

LES OGSÅ: Helene Spilling: - Ikke fisefin

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer