Isak Dreyer:

Boksalget går dårlig

Isak Dreyer sin nye bok toppet bestselgerlistene første uken, men nå er den ikke å se på noen lister.

POPPULÆR: Isak Dreyer har fått mye oppmerksomhet etter sin deltakelse i «Farmen kjendis», hvor han ikke bare vant men også fant tonen med influencer Sophie Elise Isachsen. Foto: Foto: Espen Solli/TV 2
POPPULÆR: Isak Dreyer har fått mye oppmerksomhet etter sin deltakelse i «Farmen kjendis», hvor han ikke bare vant men også fant tonen med influencer Sophie Elise Isachsen. Foto: Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Isak Dreyer (27) gikk på kort tid fra å være en ukjent fisker fra nord, til å skape en rekke overskrifter etter å ha vunnet både «Norges tøffeste» og «Farmen kjendis».

Og interessen for nordlendingen har mildt sagt ikke blitt mindre, spesielt ikke etter at seerne fikk se at han finne tonen med en av Norges største influencere, Sophie Elise Isachsen (27), inne på «Farmen»-gården.

Tidligere i vår ga Dreyer ut boken «Isak - en hardbarka jævel», som er skrevet i samarbeid med journalist Synnøve Sundby Fallmyr. I boken kan man blant annet lese om TV-innspillingene og en hemmelig flørt.

GÅRDSFLØRT: I fjor oppsto det søt musikk mellom Victoria Tolaas og Isak Dreyer på «Norges tøffeste». Her forteller Victoria hvordan det er å se den åpenbare flørtingen mellom Isak og Sophie Elise på «Farmen kjendis» et knapt år senere. Video: Rød Løper/TV 2/NRK Vis mer

Forlaget Bonnier skal ha skrytt av et forhåndssalg på over tusen eksemplarer av boken til «Farmen»-vinneren, ifølge VG.

Salget etter utgivelsen har imidlertid vært mindre imponerende.

Solgt mindre enn forventet

VG har vært i kontakt med flere bokforhandlere, og markedssjef Caroline Heitmann i Norli kan bekrefte at salget har vært noe lavere enn forventet.

Det nokså høye forhåndssalget gjorde at boken toppet bestselgerlistene i butikkene i sin første uke på markedet. Men bare en uke senere var den på en fjerdeplass.

Dreyers bok er per nå ikke inne på listen over Topp 100 mest solgte bøker så langt i år, viser en oversikt over første kvartal fra Bokhandlerforeningen.

UKJENT FARVANN: Isak Dreyer er beviselig Norges tøffeste. Men hvor tøff er han ute blant folk? Video: Rød Løper/Nina Hansen/Jonas Hammer Vis mer

Ikke skuffet

Men forlaget er likevel ikke skuffet over at boken til Dreyer ikke har solgt mer.

– Dette er nok et mønster for en del sakprosa-titler, særlig influencer- og kjendisbøker: De har sitt publikum som kjøper boken umiddelbart, men så tømmer det publikum litt. Interessen er der umiddelbart, men avtar. Det finnes masse eksempler på bøker som går høyt i første uke, men som så faller ut, sier administrerende direktør Alexander Even Henriksen i Bonnier til VG.

Se og Hør har ikke lykkes i komme i kontakt med Isak Dreyer, som for tiden er på ekspedisjon på Grønland.

Avslører brudd på karanteneregler

Selv om boken ikke har blitt en bestselger kommer Dreyer med flere saftige avsløringer. Han avslører blant annet at han snek inn en mystisk flørt på karantenehotellet før innspillingen av «Farmen kjendis».

På grunn av pandemien måtte deltakerne isoleres i forkant av innspillingen.

HEMMELIGHETSFULLE: I «Norges tøffeste» flørtet Isak Dreyer og Victoria Tolaas vilt, men har de holdt kontakten etter innspillingen? Vi spurte. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Dreyer valgte imidlertid å benytte anledning til å møte ei jente. I boken beskriver han henne som en rappkjeftet blondine fra vestlandet.

Helt uoppdaget fikk han smuglet blondinen inn på rommet. Og ifølge Dreyer hoppet de rett «til køys».

Det tok imidlertid ikke lang tid før programleder Tiril Sjåstad Christiansen (26) banket på døren for en liten prat.

«Etter verdens lengste halvtime takket Tiril for seg og gikk intetanende ut hotelldøren. Selv ble jeg sittende på sengekanten og le mens jeg tittet ned på den nakne kvinnekroppen som kom smygende ut fra mørket under senga i et eneste stort flir», skriver «Farmen kjendis»-vinneren i boken.

LES OGSÅ: Sophie Elise Isachsen og Isak Dreyer: «Så klart litt trist»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer