Bob Geldof vurderte selvmord etter datterens dødsfall

Men heldigvis klarte han å åpne seg om de mørke tankene til en kamerat.

NÆRT FORHOLD: Sir Bob Geldof og Peaches Geldof stod nær hverandre, og han visste om dattrens rusproblemer, men klarte ikke redde henne. Bildet er tatt i 2009.  Foto: NTB Scanpix
NÆRT FORHOLD: Sir Bob Geldof og Peaches Geldof stod nær hverandre, og han visste om dattrens rusproblemer, men klarte ikke redde henne. Bildet er tatt i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I april 2014 kom den tragiske nyheten om at Bob Geldofs (64) datter, Peaches Geldof, hadde blitt funnet død i sitt hjem i London etter en heroinoverdose.

Den unge modellen og TV-personligheten ble bare 25 år, og etterlot seg to sønner og ektemannen Thomas Cohen (24).

Live Aid-generalen fikk datteren med sin tidligere kone Paula Yates, som selv døde av en heroinoverdose i 2000, da Peaches var 11 år.

Han fikk også døtrene Pixie Geldof (25) og Fifi Trixibelle (32) med Yates før hun forlot ham for INXS-vokalisten Michael Hutchence.

Nå avslører Geldof at Peaches dødsfall fikk ham til å vurdere å ta sitt eget liv.

- Jeg lagde lister og fortsatte å skrive på disse listene helt til det positive vant over det negative. Jeg skrev: «Hvilke positive sider og negative sider er det ved å leve?» forteller han til The Sun, ifølge Contactmusic.com.

- Var det noen gang ordentlig alvorlig? Alt i alt, nei. Men akkurat i øyeblikket jeg holdt på, så var det nok kanskje det.

Saken fortsetter under bildet.

MISTET MAMMA: Astala (4) og Phaedra (3) må vokse opp uten moren Peaches. Heldigvis for de to små har de en stor familie som tar vare på dem. Dette bilde av ektemannen og barna postet Peaches selv på Twitter.  Foto: Xposure
MISTET MAMMA: Astala (4) og Phaedra (3) må vokse opp uten moren Peaches. Heldigvis for de to små har de en stor familie som tar vare på dem. Dette bilde av ektemannen og barna postet Peaches selv på Twitter. Foto: Xposure Vis mer

Visste om datterens rusmisbruk

Da det sto på som verst kontaktet heldigvis Geldof en venn som klarte å snakke ham til fornuft.

- Heldigvis var jeg oppegående nok til å ringe en venn og fortelle ham at jeg var redd jeg var i ferd med å bli irrasjonell. Han slo nesten til meg (med stemmen) og sa: «Ikke finn på noe idiotisk nå. Hold deg akkurat der du er», og så dukket han raskt opp hos meg.

Etter Peaches død kom det frem at hun hadde fått profesjonell hjelp i to og et halv år før dødsfallet for sin avhengighet. Hun gikk på metadon etter at hun hadde fått et tilbakefall.

Saken fortsetter under bildet.

MYE SORG: 14 år etter at moren Paula Yates døde av en heroinoverdose, led Peaches (i vogna til venstre) samme skjebne. Her er Bob og Paula med sine tre felles barn i Euro Disney mens de fremdeles var gift.  Foto: All Over Press
MYE SORG: 14 år etter at moren Paula Yates døde av en heroinoverdose, led Peaches (i vogna til venstre) samme skjebne. Her er Bob og Paula med sine tre felles barn i Euro Disney mens de fremdeles var gift. Foto: All Over Press Vis mer

64-åringen har tidligere avslørt at han visste om datterens rusmisbruk.

- Selvfølgelig visste jeg om det, og vi snakket mye om det sammen. Hun var veldig modig, for modig. Hun hadde et vilt sinn som for eksempel kunne fokusere intenst på en bok, og bare konsumerte og absorberte. Men ellers var hun ikke i kontroll. Hun visste hva livet handlet om, og Gud velsigne henne, hun prøvde hardt å nå dit. Men hun klarte det ikke, har han sagt til ITV News.

Geldof har også fortalt at det ikke overrasket ham at Peaches døde ung.

- Jeg forventet det nesten. Måten hun levde livet sitt på. Det er ingenting du kan gjøre med det, sa han i fjor.

I all elendigheten har det også vært litt glede.

I september giftet nemlig Bob seg med kjæresten gjennom 19 år, franske Jeanne Marine (49).

LES OGSÅ: Tracy Morgan vurderte å ta sitt eget liv etter dødsulykken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer