Bob Geldof forventet at datteren ville dø tidlig

Peaches Geldofs livsstil var umulig å forandre på.

NÆRT FORHOLD: Sir Bob Geldof og Peaches Geldof stod nær hverandre, og han visste om dattrens rusproblemer, men klarte ikke redde henne. Bildet er tatt i 2009. Foto: NTB Scanpix
NÆRT FORHOLD: Sir Bob Geldof og Peaches Geldof stod nær hverandre, og han visste om dattrens rusproblemer, men klarte ikke redde henne. Bildet er tatt i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I april i fjor kom den tragiske nyheten om at Bob Geldofs (64) datter, Peaches Geldof, hadde blitt funnet død i sitt hjem i London etter en heroinoverdose.

Hun ble bare 25 år gammel, og etterlot seg to små sønner og ektemannen Thomas Cohen (25).

Live Aid-generalen fikk datteren med sin tidligere kone Paula Yates, som selv døde av en heroinoverdose i 2000, da Peaches var 11 år.

Han fikk også døtrene Pixie Geldof (25) og Fifi Trixibelle (32) med Yates før hun forlot ham for INXS-vokalisten Michael Hutchence.

Etter at Hutchence tok sitt eget liv i 1997 og Yates døde tre år senere, adopterte Geldof eks-konas datter Tiger Lilly (19) slik at hun kunne vokse opp med halvsøstrene sine.

Saken fortsetter under bildet.

MISTET MAMMA: Astala (4) og Phaedra (3) må vokse opp uten moren Peaches. Heldigvis for de to små har de en stor familie som tar vare på dem. Dette bilde av ektemannen og barna postet Peaches selv på Twitter.  Foto: Xposure
MISTET MAMMA: Astala (4) og Phaedra (3) må vokse opp uten moren Peaches. Heldigvis for de to små har de en stor familie som tar vare på dem. Dette bilde av ektemannen og barna postet Peaches selv på Twitter. Foto: Xposure Vis mer

- Peaches hadde et vilt sinn

Men eks-kona og datteren er ikke de eneste kvinnene Geldof har mistet i livet sitt. Da han bare var seks år gammel døde nemlig moren hans, Evelyn, av en hjerneblødning.

Nå åpner 64-åringen seg om de forferdelige tapene.

- Med Paula, så var det verre da hun forlot meg enn selve dødsfallet. Det fikk meg til å innse at kjærlighet ikke er nok.

- Med Peaches var det annerledes. Jeg forventet det nesten. Måten hun levde livet sitt på. Det er ingenting du kan gjøre med det, forteller han i et intervju med Irlands RTE Radio 1, ifølge Contactmusic.com.

Bob Geldof har tidligere avslørt at han visste at datteren slet med narkotikamisbruk.

- Selvfølgelig visste jeg om det, og vi snakket mye om det sammen. Hun var veldig modig, for modig. Hun hadde et vilt sinn som for eksempel kunne fokusere intenst på en bok, og bare konsumerte og absorberte. Men ellers var hun ikke i kontroll. Hun visste hva livet handlet om, og Gud velsigne henne, hun prøvde hardt å nå dit. Men hun klarte det ikke, fortalte han til ITV News i fjor.

Saken fortsetter under bildet.

MYE SORG: 14 år etter at moren Paula Yates døde av en heroinoverdose, led Peaches (i vogna til venstre) samme skjebne. Her er Bob Geldof og Paula med sine tre felles barn i Euro Disney mens de fremdeles var gift. Foto: All Over Press
MYE SORG: 14 år etter at moren Paula Yates døde av en heroinoverdose, led Peaches (i vogna til venstre) samme skjebne. Her er Bob Geldof og Paula med sine tre felles barn i Euro Disney mens de fremdeles var gift. Foto: All Over Press Vis mer

Selv om datterens dødsfall kanskje ikke kom som et sjokk, har han fremdeles vanskelig for å innse at hun er borte for alltid.

- Hun er med meg hvert eneste sekund, hver eneste dag. Hun tar seg inn i bevisstheten min når jeg minst venter det, avslører han i radiointervjuet, og legger til at sorgen over tapet ofte kan være overveldende.

- Jeg synes det er uutholdelig å tenke at hun bare ble 25 år. Man skal ikke måtte se barna sine dø.

I september var det likevel et lite lyspunkt i Bob Geldofs liv.

Da giftet han seg nemlig med kjæresten gjennom 19 år, Jeanne Marine (49), foran venner og familie i Frankrike.

FINNER HJELP I MUSIKKEN: Den verdenskjente musikeren på scenen i Berlin i oktober.  Foto: NTB Scanpix
FINNER HJELP I MUSIKKEN: Den verdenskjente musikeren på scenen i Berlin i oktober. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg var ansvarlig for henne og jeg mislyktes

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer